2013-09-19 17:09:11
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Αξιοποίηση πέντε μεγάλων ακινήτων του ΙΚΑ
Την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του πανελλαδικά και, στη Θεσσαλονίκη βεβαίως, προωθεί το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, είτε με μακροχρόνιες εκμισθώσεις, είτε με τη μέθοδο της αντιπαροχής.

Αυτές τις ημέρες τρέχει η αξιολόγηση των προσφορών για το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», εξετάζεται η πρόθεση αγοράς από διεθνή όμιλο τουδιατηρητέου επί της Φράγκων, ενώ το Ταμείο βρίσκεται σε συζητήσεις με το Δήμο Θεσσαλονίκης για την αξιοποίηση του μεγάλου ακινήτου στη Χαριλάου, εντός του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου «Μέλισσα».

«Η ακίνητη περιουσία του Ταμείου πανελλαδικά υπολογίζεται σε 700 εκατ. ευρώ και σε αυτή τη φάση προσπαθούμε να επιλύσουμε όλα τα θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση της, μόλις οι συνθήκες καταστούν πιο συμφέρουσες. Μάλιστα στο πλαίσιο του Κ.Π.Σ πρόκειται να προσλάβουμεσύμβουλο διαχείρισης, χωρίς κόστος για το Ταμείο», δήλωσε στη Voria.gr η υποδιοικητήςΒ.Τριανταφυλλίδη.


«Στη Θεσσαλονίκη, εκτός από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, για το οποίο κατατέθηκαν δύο προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού μακροχρόνιας μίσθωσης, έχουμε άλλα τέσσερα σημαντικά ακίνητα. Το ένα είναι το κτήριο της Φράγκων, και τα άλλα τρία βρίσκονται στα ανατολικά της πόλης.Έχουμε ένα μεγάλο οικόπεδο επί της Ανδριανουπόλεως, έκτασης 2.800 τ.μ. Μία πολύ μεγάλη έκταση 120 στρεμμάτων στο νότιο τμήμα του Δήμου Πυλαίας και το ακίνητο του παλιού εργοστασίου Μέλισσα».

Η συνεννόηση με το Δήμο Θεσσαλονίκης για το ακίνητο του ΙΚΑ στη Χαριλάου, συνολικής έκτασης 3.300 τ.μ., αφορά την παραχώρηση στο δήμο της κεντρικής πτέρυγας του πρώην εργοστασίου όπως και τμήματος της αυλής, προκειμένου να εγκατασταθούν παιδικός & βρεφονηπιακός σταθμός και κέντρο απασχόλησης παιδιών.

Το ΙΚΑ, εξετάζει την αξιοποίηση του ακινήτου ( σε μέρος του συγκροτήματος λειτουργούν ιατρεία του ΕΟΠΥΥ), πιθανότατα με αντιπαροχή, καθώς με την εκμετάλλευση του συντελεστή δόμησης μπορεί, στο τμήμα που θα μείνει μετά την παραχώρηση, η δομήσιμη επιφάνεια να πλησιάζει τα 4.000 τ.μ. Επίσης, το Ταμείο, σκέπτεται και τη μεταφορά του υποκαταστήματος της 25ης Μαρτίου στο νέο συγκρότημα όταν αυτό κατασκευαστεί.

Το άλλο μεγάλο ακίνητο που ενδιαφέρει το Ταμείο, βρίσκεται πίσω από το γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Αφορά έκταση 120 στρεμμάτων στην Πυλαία , από την οποία για το έργο του Μετρό, έχει γίνει αναγκαστική απαλλοτρίωση, αζημίως.

«Θέλουμε να οριστεί το τμήμα που δεν θα χρησιμοποιηθεί για το Μετρό, για να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε», είπε η κ. Τριανταφυλλίδη.

Όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, ελεύθερα θα μείνουν περίπου 70 στρέμματα, στο σημείο όπου οι πηγές τοποθετούν την ύπαρξη βουλγαρικων μνημάτων.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ