2013-09-19 20:37:05
Φωτογραφία για Για πρόοδο της Ελλάδας μιλά ο Άσμουσεν, κούρεμα ζήτησε ο Τσίπρας
Το τρέχον πρόγραμμα φέρνει αποτελέσματα, υποστήριξε το μέλος της ΕΚΤ. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας εμφανίστηκε το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιόργκ Άσμουσεν, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Άσμουσεν χαρακτήρισε θετικά τα σημερινά στοιχεία για την ανάπτυξη στη χώρα μας, αν και παραδέχθηκε ότι η ανεργία βρίσκεται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε ότι το τρέχον πρόγραμμα φέρνει αποτελέσματα, επικαλούμενος τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Το ελληνικό πρόγραμμα αποδίδει, παρατηρούμε πρόοδο», υπογράμμισε ο κ. Άσμουσεν, ζητώντας παράλληλα από τον κ. Τσίπρα να στηρίξει το πρόγραμμα. «Θα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας», δήλωσε ο κ. Άσμουσεν μετά το πέρας της συνάντησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, τονίζοντας την ανάγκη για ένα νέο κούρεμα, όπως έγινε και με την περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του 1950.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η ύφεση αυξάνει την κοινωνική αναταραχή και τα φαινόμενα νεοναζισμού, σημειώνοντας ότι αποτελεί κίνδυνο για όλη την Ευρώπη, κάτι στο οποίο ο κ. Άσμουσεν συμφώνησε, καταδικάζοντας από τη μεριά του το αποτρόπαιο έγκλημα που συνέβη στην Αμφιάλη.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ