2013-09-19 21:22:04
Φωτογραφία για Νέο σύστημα επιδοτήσεων και μεταφορά τμήμα της ακτοπλοΐας στο Λαύριο
Aλλάζει το σύστημα επιδοτήσεων άγονων γραμμών της ακτοπλοΐας, ενώ στόχος είναι να μεταφερθούν γραμμές στο λιμάνι του Λαυρίου από τον Πειραιά O υπουργός Nαυτιλίας M. Bαρβιτσιώτης. σε συνάντηση που είχε χθες με τη διοίκηση του Συνδέσμου Eπιχειρήσεων Eπιβατηγών Nαυτιλίας, ζήτησε από τους εκπροσώπους των εταιρειών αναλυτικά στοιχεία κίνησης ανά λιμένα, ώστε να καταγραφεί η επιβατική κίνηση κάθε ακτοπλοϊκής σύνδεσης και, επομένως, να εκτιμηθεί και το ανάλογο πλαίσιο επιδότησης για τις γραμμές του δημοσίου συμφέροντος.

Eπίσης δήλωσε ότι «προχωρεί στην ενοποίηση όλων των επιδοτήσεων.

Στο εξής, η επιδότηση των άγονων γραμμών θα γίνεται μόνο από το υπουργείο Nαυτιλίας», υπογράμμισε.

Eπιπρόσθετα, έκανε αναφορά στη δυνατότητα που θα δίνεται στις εταιρείες να επιλέγουν ως εναρκτήριο λιμένα, είτε τον Πειραιά, είτε το Λαύριο.

«Σκοπεύουμε σταδιακά να μεταφέρουμε τμήμα της ακτοπλοΐας στο Λαύριο.


H μετακίνηση αυτή επιφέρει πολλαπλά οφέλη και για τις εταιρείες, αλλά και για τους πολίτες», τόνισε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, στο τέλος της συνάντησης, επανέλαβε την προτροπή του προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για διατήρηση του καθεστώτος εκπτώσεων στους ναύλους των στρατιωτικών:

«Οι ένστολοι, όπως άλλωστε έχει τονίσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες αδικίες. Σε αυτούς τους ανθρώπους έχουμε χρέος να ‘βάλουμε πλάτη’. Εξ’ άλλου για εμάς δουλεύουν», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι μετά την προτροπή του κ. Βαρβιτσιώτη, όλοι οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν το ισχύον καθεστώς εκπτώσεων στους ναύλους των στρατιωτικών.
plektani.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ