2013-09-19 21:23:46
Φωτογραφία για Άμεσα διαχειριστικό έλεγχο του ΤΣΑΥ και παραίτηση του προέδρου του Ταμείου ζήτησε το Δ.Σ του ΙΣΑ στην συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση.
 Κόκκινες γραμμές για τον ΙΣΑ η διαφάνεια, η γρήγορη απόδοση των συντάξεων και η ενίσχυση των νέων γιατρών.

• Ικανοποιήθηκε το αίτημα του ΙΣΑ να ξεκινήσει πρόγραμμα ενίσχυσης νέων γιατρών με ιατρείο

• Θα δίνεται επίδομα ανεργίας και στους νέους γιατρούς.

Τις κόκκινες γραμμές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, απέναντι στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα του ιατρικού σώματος, εξέθεσε στον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κατά τη σημερινή συνάντησή τους στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στο ΤΣΑΥ καθώς και άλλα σοβαρά ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας .

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης τόνισε ότι το ιατρικό σώμα απαιτεί να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και ζήτησε να δρομολογηθεί άμεσα ο διαχειριστικός έλεγχος τον οποίον έχει ζητήσει ο ΙΣΑ και εν τούτοις παραμένει σε εκκρεμότητα.


«Παρά το γεγονός ότι εξεδόθη εισαγγελική παραγγελία από τον Απρίλιο του 2013 για να λάβουμε γνώση των σχετικών οικονομικών στοιχείων, ακόμα δεν μας έχουν κοινοποιηθεί.», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Επιπλέον ζητήθηκε η παραίτηση του προέδρου του ΤΣΑΥ και η αντικατάστασή του καθώς εξ αποστάσεως δεν δύναται να μεριμνήσει ,για τα σοβαρότατα ζητήματα του ταμείου. Ειδικά την κρίσιμη αυτή περίοδο δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί στα καθήκοντά από την Βέροια .

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κρίσιμο ζήτημα της άμεσης απόδοσης των συντάξεων στους συνταξιούχους καθώς και στο πρόβλημα που έχουν ανακύψει με τους μονοσυνταξιούχους .

Ενίσχυση των νέων γιατρών

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στο πρόβλημα των νέων γιατρών, οι οποίοι μη έχοντας εναλλακτικό εισόδημα αναγκάζονται να βρουν εργασία στην αλλοδαπή. .

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε την ανάγκη να δίδονται επιδόματα ανεργίας στους νέους γιατρούς. Επιπλέον απαιτήθηκε η ενίσχυση των νέων γιατρών που ανοίγουν ιατρεία ,μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ. Για αυτό ακριβώς τον λόγο ο ΙΣΑ όλον αυτό τον καιρό μαχόταν για την ανάγκη εγγραφής των ανέργων στους ειδικούς καταλόγους ανέργων.

Σημειώνεται ότι με το νόμο 4144/2013 έπειτα από σχετικό αίτημα του ΙΣΑ προβλέφθηκε για πρώτη φορά, η δυνατότητα σε κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένους ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, που δεν ασκούν ελευθέριο ή άλλο επάγγελμα να μπορούν να εγγράφονται ως άνεργοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ..

Επιπλέον ζητήθηκε η διερεύνηση της δυνατότητας επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας .

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι οι ιατροί θα πάρουν επίδομα ανεργίας μέχρι τα τέλη του 2013 και η ενίσχυση των νέων με επιδότηση ΟΑΕΔ θα εφαρμοστεί από τις αρχές του 2014, αφού εκδοθεί η ΥΑ. Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται η ανακοίνωση προγράμματος ενίσχυσης νέων επαγγελματιών. Επίσης ενημέρωσε ότι από σήμερα ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.200 ανέργων πτυχιούχων ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών.

 

Επιπλέον έδωσε εντολή στον πρόεδρο του ΕΤΑΑ να δώσει άμεσα τα οικονομικά στοιχεία που ζήτησε ο ΙΣΑ με εισαγγελική παραγγελία και να υπάρξει έλεγχος στο ταμείο από ορκωτούς λογιστές.

 

Ακόμη δεσμεύθηκε ότι θα ζητήσει την άμεση επιστροφή όλων των αποσπασμένων υπαλλήλων του Ταμείου και θα ενισχύσει το ΤΣΑΥ με προσωπικό καθώς και ότι η απόδοση της σύνταξης θα γίνεται πιο γρήγορα αφού γίνει η πλήρης μηχανογράφηση .

 

Στην συνάντηση επίσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΤΑΑ κ. Νικητάκης, από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ ο Αντιπρόεδρος κ. Ρέντης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τσούκαλος, ο Ταμίας κ. Πατσουράκος, τα μέλη του ΔΣ κ. Μπατάκης, κ. Ψυχάρης, κ. Δρίτσας, κ. Μαρίνος, κ. Ζαφειρίου, ο Επίτιμος πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Ρηγάκης , ο Πρόεδρος της επιτροπής του ΙΣΑ κ. Κιτσοπανίδης και ο κ. Φράγκος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                           ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ