2013-09-19 22:17:56
Φωτογραφία για Ομιλία του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
19 Σεπτεμβρίου 2013

Γραφείο Τύπου Υπουργού

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ομιλία του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε σήμερα στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Από το Μνημόνιο στην συγκρότηση του υγειονομικού τομέα».

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την βούληση τόσο της Κυβέρνησης, όσο και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας «για την εξασφάλιση καθαρών προϋποθέσεων και κανόνων που θα ισχύουν για όλους και θα είναι εκ των προτέρων γνωστές σε όλους, για ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον», με κινήσεις όπως «η υπουργική απόφαση την άλλη βδομάδα για την ανάρτηση του δελτίου τιμών των φαρμάκων στο Παρατηρητήριο Τιμών». Μάλιστα πρόσθεσε ότι «η ολοένα και ταχύτερη πληρωμή των ληξιπροθέσμων του ΕΟΠΥΥ είναι μια έμπρακτη απόδειξη της Κυβέρνησης για το πόσο αποφασισμένοι είμαστε να συμβάλλουμε στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».


Στη συνέχεια ο Υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «οι παρεμβάσεις δεν σταματούν στο φάρμακο. Ο τομέα της υγείας χρειάζεται γενική αναμόρφωση, για παράδειγμα στην πρωτοβάθμια φροντίδα, όπου η διαμόρφωση ενός ενιαίου δημόσιου φορέα θα είναι προϊόν διαλόγου και δεν έχουμε καταλήξει σε αποφάσεις». Αναφορικά με τις περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης ανέφερε ότι «Έχουμε εξελίξεις και σύντομα θα παρουσιάσω όλα τα στοιχεία. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι».

Φωτογραφίες
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ