2013-09-20 10:57:01
Φωτογραφία για Η WSJ αποκαλύπτει την πολιτική στην Μ.Ανατολή του ιδρύματος του Σόρος!
Το Human Rights Watch μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία αναζητώντας κρατικές επιδοτήσεις εναντίον των "φιλοισραηλινών Ομάδων Πίεσης"

Του  DAVID BERNSTEIN

Μια αντιπροσωπεία από το Human Rights Watch ήταν πρόσφατα στη Σαουδική Αραβία . Για να διερευνήσει την κακομεταχείριση των γυναικών από τη νομοθεσία; Για να αναπτύξει εκστρατεία για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και της θανατικής ποινής που ισχύει; Για να διαμαρτυρηθει για την έλλειψη θρησκευτικής ελευθερίας;; Ή για να εκδώσει μια έκθεση σχετικά με τους πολιτικούς κρατούμενους;

Όχι, όχι, όχι και όχι . Η αντιπροσωπεία έφτασε με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα από πλούσιους Σαουδάραβες σε καμπάνια του HRW σχετικά με την δαιμονοποίηση του Ισραήλ . Ένας εκπρόσωπος του HRW,  η Sarah Leah Whitson , τόνισε ότι το HRW δίνει μάχες ενάντια σε "φιλοισραηλινές Ομάδες Πίεσης στις ΗΠΑ , στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Ηνωμένα Έθνη. "


Προφανώς, η κα Whitson δεν βρήκε χρόνο για να μας σχολιάσει τα αβυσσαλέα ρεκόρ της Σαουδικής Αραβίας στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρατάυτα, το HRW "κάλεσε πρόσφατα το Βασίλειο να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα των ντόπιων εργατών".

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με μια οργάνωση να ανησυχεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ντόπιων εργατών  Αλλά υπάρχει κάτι λάθος όταν μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πηγαίνει σε μία από τις χειρότερες χώρες στον κόσμο αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και συγκεντρώνει χρήματα για μια εκστρατεία εναντίον του Ισραήλ και χωρίς να πεί ούτε μια λέξη κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή. Είναι βέβαιο ότι όλοι οι πλούσιοι Σαουδάραβες που βρέθηκαν στην καμπάνια της κας. Whitson απασχολούν ντόπιους εργάτες στις εταιρίες τους, δίνοντας της μια τέλεια ευκαιρία να αναπτύξει το έργο του HRW για τη βελτίωση  της νομοθεσίας για τα δικαιώματα των ντόπιων εργατών. Αλλά η κα Whitson δεν συγκέντρωσε χρήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συγκέντρωσε χρήματα για την εκστρατεία προπαγάνδας του HRW κατά του Ισραήλ .

Κάποιος που ισχυρίζεται ότι έχει εργαστεί για το HRW έγραψε, "μπορώ να σας πω ότι οι άνθρωποι που σχετίζονται με τις καμπάνιες και την πολιτική της οργάνωσης έχουν μικρή , εως καθόλου επαφή με τους ανθρώπους από την πλευρά του δωρητή. " Αν αυτό είναι αλήθεια , προφανώς αυτό αποτελλεί ακόμη μια εξαίρεση που κάνει το HRW για το Ισραήλ καθώς η κα Whitson , που οργάνωσε την καμπάνια αυτή αποσκοπώντας σε πιθανούς Σαουδάραβες δωρητές χρημάτων είναι διευθυντής του τμήματος του HRW για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Επίσης, όπως γράφει ο Nathan Wagner σε σχόλιο του στο Opinio Juris : « Σίγουρα υπάρχει μια ηθική διαφορά μεταξύ της άντλησης κεφαλαίων σε ελεύθερα έθνη προσφεύγοντας στα ιδανικά των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην συγκέντρωση χρημάτων σε καταπιεστικά έθνη απο δωρεές υπέρ της άσκησης πίεση στους εχθρούς τους.

Τέλος , κάποιοι θα υπερασπιστούν το HRW επισημαίνοντας ότι έχει επικρίνει επανειλημένα τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Σαουδική Αραβία στο παρελθόν . Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ όμως, δεν είναι ότι το HRW είναι φιλοσαουδαραβικό, αλλά στο γεγονός ότι το HRW είναι μανιακά αντι-Ισραηλινό .

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι τα μέλη του HRW  δεν διακρίνουν τίποτα απρεπές στο να συγκεντρώνουν χρήματα απο την ελίτ ενός έθνους που θεωρείτε απο τα πιο απόλυταρχικά στην γή, με σκοπό να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για να πολεμήσουν τις φιλοισραηλινές δυναμεις πίεσης, χωρίς να υπάρχει παράλληλα η ανάγκη για να συζητήσουν οποιονδήποτε απο του πολλούς απάνθρωπους και βίαιους νόμους που έχει η Σαουδική Αραβία και χωρίς προφανώς να αντιλαμβάνονται ότι κατ΄αυτόν τον τρόπο γίνονται ευάλωτοι σε μια βίαιη δικτακτορία που αργότερα θα σταματήσει τη ροή δωρεών σε περίπτωση ''μη συμμόρφωσης''

Ο κ. Bernstein είναι καθηγητής δικαίου στο Πανεπιστήμιο George Mason

Πηγή: The Wall Street Journal

Να θυμίσουμε ότι ο George Soros είναι και μεγάλος χρηματοδότης του δικού μας ΕΛΙΑΜΕΠ και παράλληλα φανατικός προστάτης των Σκοπίων! Περισσότερα για τον κ. Σόρος στις παραπομπές, εδώ, εδώ , εδώ, εδώ και εδώ

Αποκάλυψη: Ολυμπία

Μετάφραση Επιμέλεια: www.logiosermis.net
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ