2013-09-20 12:04:05
Φωτογραφία για New York Times: Σε τι διαφέρει η Ελλάδα από την δημοκρατία της Βαϊμάρης
Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αναφέρονται οι New York Times, οι οποίοι επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή έχει εμφανιστεί «η τέλεια πολιτική καταιγίδα για βίαιο εξτρεμισμό».

Η πολιτική αυτή καταιγίδα, αποτελείται από εθνικό ευτελισμό, οικονομική καταστροφή, υψηλή μετανάστευση, πολιτική διχόνοια και διεθνή έλεγχο σύμφωνα με τους NYT, οι οποίοι τονίζουν: «Κοιτάξτε στη Βαϊμάρη της Γερμανίας για να καταλάβετε τα στοιχεία της».

Στη συνέχεια, αναφέρεται στην άνοδο της ακροδεξιάς τονίζοντας πως «στους υποτονικούς δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας, μια αόριστη απειλή κρέμεται σαν πέπλο. Η οικονομία γυρίζει σιγά-σιγά, μετά από δρακόντειες περικοπές και δύο πακέτα διάσωσης ύψους € 240 δισεκατομμυρίων αλλά όχι αρκετά ώστε να γίνει αισθητή η αλλαγή. Η κραυγή της ακροδεξιάς αντηχεί: Εμείς, οι πατέρες του πολιτισμού, έχουμε πουληθεί από τους διεθνείς τοκογλύφους».

«Αυτοί είναι γνωστοί υπαινιγμοί και είναι γνωστό που μπορεί να οδηγήσουν», επισημαίνει το δημοσίευμα και τονίζει πως «η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή μεγαλώνει, από μια αμελητέα περιθωριακή ομάδα το 2009, στην τρίτη δύναμη όπου είναι σίγουρα τώρα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 15% των ψηφοφόρων σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Εάν η πιο οξεία φάση της ελληνικής οικονομικής κρίσης έχει περάσει, η πιο αιχμηρή φάση της πολιτικής σκηνής είναι αυτοί».

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις απολύσεις στο Δημόσιο που έχει ζητήσει η Τρόικα, επικαλούμενο δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος υποστήριξε πως εάν αυτές δεν γίνουν, τότε δεν θα χορηγηθεί καμία άλλη βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ αναφέρεται και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως «ο Σαμαράς πιέζεται ανάμεσα στη δημαγωγία της ακραίας Δεξιάς και την δημοφιλία του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι κατά της λιτότητας και έχει υποσχεθεί να επαναφέρει τα πιο πολλά, αν όχι όλα όσα έχουν χαθεί στην Ελλάδα, από τότε που έπεσε από τα σύννεφα».

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Από την ανάλυση των New York Times, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και η τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με το δημοσίευμα να επισημαίνει πως «η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε παροξυσμό» και αναφέρεται στις επεισόδια του Μελιγαλά και την επίθεση κατά αφισοκολλητών του ΚΚΕ.

Σε τι διαφέρει η Ελλάδα από την Βαϊμάρη

Οι New York Times, αναφέρονται και στην επίσκεψη της Τρόικα στην Αθήνα η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας πως «εάν έχουν και άλλες απαιτήσεις για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, θα έχουν σπρώξει την Ελλάδα πέρα από τα όρια. Η Γερμανία δεν έχει μάθει ακόμη να παίζει σαν την γενναιόδωρη υπερδύναμη. Είναι καιρός να το μάθει. Η σκληρότητα κατά της Ελλάδας έχει αποδώσει καλά στη Γερμανία, αλλά όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: ''Η χώρα έχει φτάσει στα όρια της και αυτό πρέπει να γίνει πολύ ξεκάθαρο''».

Κλείνοντας, το δημοσίευμα επανέρχεται στη σύγκριση της Ελλάδας με την δημοκρατία της Βαϊμάρης, αναφέροντας: «Η αλήθεια είναι πως η Γερμανία έχει σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Το έκανε για την Ευρωπαϊκή Ενωση η οποία βοήθησε να διασωθεί η Γερμανία από την καταστροφική ''ώρα μηδέν'' του 1945. Μέσω της Ευρώπης η Γερμανία επέστρεψε. Μέσω της Ευρώπης η Ελλάδα έχει γλυτώσει την μοίρα της Βαϊμάρης. Σε μια περίοδο όπου η εκτίμηση πως ο ειρηνευτικός ρόλος της Ε.Ε. Έχει τελειώσει, είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε πως η Ενωση είναι το πιο σίγουρο σωσίβιο της Ευρώπης για τις μαύρες ώρες της Ηπείρου».
iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ