2013-09-20 13:23:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Ξανά στο εδώλιο ο χειρουργός του 409 για τον θάνατο ασθενούς
Στο εδώλιο επιστρέφει ο χειρουργός του 409 για τον θάνατο της δικαστικής υπαλλήλου Βασιλικής Καρύδη, 47 ετών, μετά την έφεση που άσκησε ο αντιεισαγγελέας Εφετών Γιώργος Μπισμπίκης κατά της απόφασης αθώωσης του γιατρού.

Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε προσφάτως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, ο γυναικολόγος που χειρούργησε τη γυναίκα αθωώθηκε, ενώ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή οι δύο γιατροί οι οποίοι παρακολουθούσαν τη μετεγχειρητική πορεία της γυναίκας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Πελοπόννησος, ο εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί ότι ευθύνη για τον θάνατο φέρει και ο χειρουργός, με αποτέλεσμα, μετά την άσκηση της έφεσης, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων εκτός από τους δύο γιατρούς που καταδικάστηκαν να καθίσει και χειρουργός. Την αίτηση στον εισαγγελέα υπέβαλαν μέσω των συνηγόρων τους οι δύο καταδικασθέντες γιατροί.

Η δικαστική υπάλληλος πέθανε το 2007, μετά από προγραμματισμένη εγχείριση για την αφαίρεση μήτρας λόγω ινομυωμάτων, στη Γυναικολογική Κλινική του 409. Παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία και πυρετό, γεγονός για το οποίο θεωρήθηκαν υπεύθυνοι οι δύο γιατροί που την παρακολούθησαν και όχι ο γιατρός που την εγχείρισε.

Η άτυχη Βασιλική Καρύδη ήταν μητέρα ενός αγοριού. Ο θάνατός της τότε είχε συγκλονίσει τη δικαστική κοινότητα, καθώς όσοι τη γνώρισαν έκαναν λόγο για έναν ζωντανό άνθρωπο και μια εργατική υπάλληλο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ