2013-09-20 13:26:02
Φωτογραφία για Ευρωμπάσκετ: Η πιο μεγάλη ώρα είναι… τώρα!


Η Λιθουανία αντιμετωπίζει την Κροατία και η Ισπανία τη Γαλλία στους δύο ημιτελικούς του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, με τις τέσσερις ομάδες να δίνουν… μάχη για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Μάλιστα, η πρώτη αναμέτρηση που ξεκινά στις 18:45 έχει… πράσινο χρώμα, αφού ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Ρόκο Λένι Ούκιτς, κοντράρεται με τον συμπαίκτη του στους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης και νταμπλούχους Ελλάδας, Γιόνας Ματσιούλις. Η Κροατία έχει ανοδική πορεία στο τουρνουά και κατάφερε να προκριθεί στους «4» ξανά μετά από 18 χρόνια, ενώ η Λιθουανία έχει δείξει συνέπεια και θέλει να κατακτήσει μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ για πρώτη φορά μετά το 2007.

Ο άλλος ημιτελικός που είναι στις 22:00 φέρνει στη μνήμη εικόνες από το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το 2011, όταν Ισπανία και Γαλλία είχαν τεθεί αντιμέτωπες στον τελικό, με τους «φούριας ρόχας» να επικρατούν των «τρικολόρ» και να κατακτούν το δεύτερο σερί χρυσό τους μετάλλιο στο θεσμό. Αυτή τη φορά, η ομάδα του Βενσάν Κολέ θα επιχειρήσει να πάρει τη ρεβάνς και να «κλείσει» θέση για τον μεγάλο τελικό, όπου αν τα καταφέρει θα διεκδικήσει την πρώτη θέση που η Γαλλία δεν έχει κατακτήσει ποτέ στη διοργάνωση.


Την Παρασκευή (20/9), όμως, στις 15:30, υπάρχει ακόμη ένα ματς για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, με την Ιταλία να παίζει με την Ουκρανία για τις θέσεις 5-8. Όποια από τις δύο κερδίσει θα εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για το Μουντομπάσκετ της επόμενης σεζόν που θα γίνει στην Ισπανία.

  Μαρία Καρβούνη
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ