2013-09-20 14:09:40
Φωτογραφία για Στην Ελλάδα του 2013 τελικά μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας ;;;;
Θα προσπαθήσω να σας περιγράψω τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς που ζω, σαν Έλληνας πατέρας στην Ελλάδα του 2013.

Στις 14 Ιανουαρίου 2013 έστειλαν για υπογραφή από το σχολείου του παιδιού μου το παρακάτω έντυπο. Όταν το είδα, μου φάνηκε πολύ περίεργο που θέλανε να δώσω την συγκατάβασή μου για να κρατηθούν αρχεία ηλεκτρονικά για την κατάσταση της υγείας του παιδιού μου. Όταν το συζήτησα με κάποιους γνωστούς, με θεώρησαν υπερβολικό ή και γραφικό, που δεν ήθελα η υγεία του παιδιού μου να είναι ‘’προσβάσιμη’’ από τον κάθε δημόσιο υπάλληλο του υπουργείου υγείας, ή έστω από κάποιον hacker. Κάποιοι μάλιστα μου είπαν ότι είμαι αναχρονιστικός, και είμαι αντίθετος στην πάταξη της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα. ‘’Τι ποιο απλό να έχεις μια κάρτα και όταν πας σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, να μπορούν γρήγορα να δουν το ιστορικό του ασθενή ;;;’’. Η σκέψη και η απλότητα των ενεργειών ήταν απλή και δελεαστική, και για το λόγο αυτό, παρόλο που δεν υπέγραψα, από την άλλη σταμάτησα και να το αναφέρω.


            Μετά από κάποιους μήνες (και συγκεκριμένα στις 31 Μαίου 2013) διαβάζω σε κάποια έγκυρα site και μόνο εκεί (γιατί όχι στα τηλεοπτικά κανάλια μεγάλης εμβέλειας ή έστω στα κρατικά), ότι αν δεν δηλώσω στο οικείο αστυνομικό τμήμα ότι το παιδί μου δεν θέλω να γίνει δωρητής οργάνων, αυτομάτως θεωρείται ότι είναι. Αυτό είναι ένα μέτρο που το ζητά η Τρόικα για χάρη της ηλεκτρονικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Με κάποιους άλλους που το συζήτησα με θεώρησαν πάλι υπερβολικό και τώρα και αστείο, και ότι η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε δωρεές οργάνων και άρα πρέπει να γίνει. Σταμάτησα να το αναφέρω και κλείστηκα στους φόβους μου. Μήπως τελικά είμαι χαζομπαμπάς ;;;;;

            Τους φόβους μου αυτούς ήρθε να τους επιβεβαιώσει μια είδηση που μου με έκανε να χάσω την γη κάτω από τα πόδια μου. Στις 18 8 2013 διαβάζω την είδηση ότι έκλεψαν τα φορολογικά στοιχεία των μισών Ελλήνων και ψάχνουν τώρα τους παραβάτες. ΤΙΙΙΙΙ …. Στην φορολογική δήλωση που με ανάγκασαν να γράψω το ΑΜΚΑ του παιδιού μου, μπορούσε τώρα ο οποιοσδήποτε ανώμαλος να γνωρίζει την οικονομική κατάστασή μου και την υγεία του παιδιού μου, που πάλι με ανάγκασαν να την δώσω ηλεκτρονικά, για χάρη της ανάπτυξης, της εξέλιξης. Παρόλο που έβρισκα επιχειρήματα για τους φόβους μου, και άρχισα κάπως να λέω πιο ανοικτά την θέση μου, και όμως πάλι κάποιοι με θεωρούσαν ακραίο, γραφικό. Σταμάτησα και προσπάθησα πάλι να το κατευνάσω ….

           Αλλά μια είδηση από την μακρινή Κίνα ήρθε να επιβεβαιώσει τους φόβους μου. ‘’6χρονος απήχθη από εμπόρους ανθρωπίνων οργάνων που του έβγαλαν τα μάτια’’. Δεν είναι δυνατόν … Στην αναπτυσσόμενη Κίνα ;;;;  Έμποροι ανθρωπίνων οργάνων ;;; Και αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα των μνημονίων, του κατεστραμμένου κράτους;;; Στην Ελλάδα της φτώχιας και της εξαθλίωσης;;; Στην Ελλάδα που ακόμα ψάχνουν τον Alex (που και εκεί ακούστηκε ότι είναι θέμα εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων);;; Εύκολα πια, ένας απλά φτωχός hacker για λίγα ευρώ μπορεί να πουλήσει κάποιο υγιή μέλος του σώματος του παιδιού μου , που βρήκε από το ΑΜΚΑ που έδωσα εγώ, από την φορολογική δήλωση που υπέβαλλα εγώ. Και θα πηγαίνει το παιδί μου σχολείο, και θα φοβάμαι μην τυχόν το αρπάξει ο κάθε επιτήδειος, από την αυλή. Αλλά αυτό δεν γίνεται …. Υπάρχουν οι σχολικοί φύλακες.

Πάει και αυτό …. Στην Ελλάδα του 2013 ενώ είχαμε ηλεκτρονική ανάπτυξη για να μπορεί οποιοσδήποτε γρήγορα να βλέπει το ιστορικό της υγείας του παιδιού μου, ενώ γρήγορα κάποιος μπορεί να ελέγξει την οικονομική μου κατάσταση και να μου επιβάλλει φόρους, δεν μπορεί να πληρώσει τον φύλακα του σχολείου που θα προστατεύει το παιδί μου. Αλλά υπάρχουν οι αστυνομικοί ??? Ποιοι αυτοί που πληρώνονται με 700 Ευρώ, που τρέχουν για να προστατέψουν στην ΔΕΘ τους πολιτικούς ?? Πραγματικά ποιος θα προστατέψει το παιδί μου , ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ????    

http://diulistirio.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ