2013-09-20 18:02:04
Φωτογραφία για Πόλεμος για τα σχολικά - Στα μαχαίρια έμποροι - εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου
Πόλεμο με ... φόντο τα σχολικά είδη ανοίγουν οι έμποροι του Ηρακλείου που με μια ανακοίνωση καλούν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Απόστολο Κλινάκη να βάλει σε ... τάξη τους δημόσιους λειτουργούς που προτείνουν στους γονείς να ψωνίζουν από μεγάλα πολυκαταστήματα. Οι έμποροι επισημαίνουν πως αν μια τέτοια ... συμβουλή έχει δοθεί μέσα από την εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί σοβαρό παράπτωμα καθώς έρχεται σε αντίθεση με το νόμο περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Στην εν λόγω ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου αναφέρεται:

Με βάση λίστες σχολικών ειδών που ήρθαν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου και με τις οποίες προτρέπονται οι γονείς να προμηθευτούν τα σχολικά είδη από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, δηλώνομε ότι αν αυτό έχει γίνει μέσα από την εκπαιδευτική κοινότητα είναι ένα σοβαρό παράπτωμα και καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολο Κλινάκη να πάρει θέση και να εγκαλέσει τους δημόσιους λειτουργούς σε τάξη.

Οι προτροπές αυτές των δημοσίων λειτουργών υπέρ συγκεκριμένων καταστημάτων είναι αντίθετες με την νομοθεσία περί αθέμιτου ανταγωνισμού. Ο Εμπορικός Σύλλογος είναι πάντα υπέρ της ελεύθερης αγοράς και του ενημερωμένου καταναλωτή σε σχέση με την ποιότητα και τις τιμές των προϊόντων. Συμφέρον όμως όλων μας είναι η στήριξη της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα μας.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ