2013-09-20 18:46:11
Φωτογραφία για Χιουχαίστηκε στο συνέδριο της ΕΝΠΕ ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης
Ιδιαίτερη ένταση δημιουργήθηκε στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης  Περιφερειών Ελλάδας για τα Οικονομικά των Περιφερειών, όταν στο βήμα ανέβηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης.

 

 Υπάλληλοι της Περιφέρειας ξετύλιξαν  πανό και άρχισαν να φωνάζουν  το σύνθημα: «Όχι απολύσεις και περικοπές. Έχουμε ανάγκη από δουλειές». Ο υπουργός απάντησε ότι «στο υπουργείο  οι πόρτες είναι πάντα ανοικτές και δεν υπάρχει σωματείο που έχει ζητήσει να με δει και δεν το έχω δεχθεί. Δεν είναι διάλογος κωφών. Περίμενα,  λοιπόν,  όποιος θέλει  να έρθει στο γραφείο να μιλήσουμε».

Οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι συνέχισαν και ο υπουργός Εσωτερικών συνέχισε: «Και βέβαια η δουλειά είναι ιερό δικαίωμα. Και για τους 1,5 εκατ. ανέργους. Μετά από 35 χρόνια δουλειάς, γνωρίζω τι είναι ο διάλογος και τι είναι το σόου. Αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να παίζει ένα πλάνο στα δελτία των οκτώ. Όμως, το φίδι του φασισμού και του ναζισμού  θέλει έναν κόρφο να τραφεί . Φαίνεται δεν μπορείτε να κάνετε εσείς διάλογο».


«Ντροπή σου» άρχισαν να φωνάζουν οι υπάλληλοι  - πλέον όχι μόνο όσοι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, αλλά και κάποιοι μεταξύ όσων παρακολουθούν το Συνέδριο. Ο υπουργός συνέχισε: « Όλοι  καταγγείλαμε το μόρφωμα, αλλά αυτό που κάνετε είναι εκμετάλλευση. Η εκμετάλλευση που γίνεται, είναι η ευκαιρία που δίνεται σε όλους αυτούς τους ναζί. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον λαϊκισμό να ανθίσει».

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, δημιουργήθηκε  ένταση στο χώρο του συνεδρίου, καθώς οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες εξέλαβαν τα λόγια του υπουργού Εσωτερικών σα σαφή σύνδεση των αντιδράσεων στις εφαρμοζόμενες πολιτικές με  τη Χρυσή Αυγή. «Ντροπή σου» φώναζαν με ένταση  μέσα στην αίθουσα. «Ντροπή» φώναζε και ο υπουργός, ο οποίος αποχώρησε από το χώρο του συνεδρίου.

Λίγο νωρίτερα είχε αποχωρήσει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, λόγω φόρτου υποχρεώσεων. Και όπως παρατήρησαν Περιφερειάρχες, που πήραν το λόγο μετά τη διακοπή του Συνεδρίου, τελικά δεν θα υπάρχει κανένας υπουργός για συζήτηση με τα στελέχη των Περιφερειών.

Μαρία Δεληθανάση
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ