2013-09-20 18:49:12
Φωτογραφία για Περιφερειάρχες και δήμαρχοι κατά της Χρυσής Αυγής...!!!
Σε εγρήγορση, κατά των φαινομένων ναζισμού και φασισμού, κάλεσαν την κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις το πρωί, στο έκτακτο συνέδριο της ΕΝΠΕ,  

 

ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ)  κ. Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Κώστας Ασκούνης, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.) κ. Αλκης Ζαβερδινός και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων - η βουλευτίνα  του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτίνα κ. Σοφία Σακοράφα, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ  κ. Χριστόφορος Δανάκος, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου  του ΚΚΕ κ. Νίκος Σοφιανός, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο συντονιστής της Γραμματείας  των Οικολόγων – Πράσινων κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος κ.α..

Ο κ. Σγουρός καταδίκασε τις «φασιστικές δολοφονικές επιθέσεις και τα απαράδεκτα έκτροπα των τελευταίων ημερών που προέρχονται δυστυχώς από κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου», μίλησε για «τη Δημοκρατία που βάλλεται» και «τους θεσμούς που χάνουν την αξιοπιστία τους» και κάλεσε «όλες τις δημοκρατικές φωνές»  να συμμετέχουν στον αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας.


Ο κ. Ασκούνης χαρακτήρισε ευθέως «ναζιστικό μόρφωμα» τη Χρυσή Αυγή και τόνισε ότι «δεν αρκεί να ξεριζωθεί μόνο από το πολιτικό σύστημα, αλλά και από την κοινωνία». Τόνισε ότι «γι αυτό πρέπει όλοι οι Έλληνες να μάθουμε ξανά τι σημαίνει φασισμός και ναζισμός και πόσο σκληρά τον έχει βιώσει η Ευρώπη και η Ελλάδα».  Και  πρότεινε να γίνουν κοινές εκδηλώσεις της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Ο κ. Καμίνης -και με την ιδιότητα του καθηγητή Πανεπιστημίου-  επανέλαβε ότι «μιλάμε για εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου»  και  τόνισε ότι «μέχρι τώρα υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα εφαρμογής της νομιμότητας απέναντι σ’ αυτή την εγκληματική οργάνωση».

Ο κ. Ζερβαδινός αναφέρθηκε κι αυτός «στα μορφώματα του φασισμού» και πρόσθεσε: «Την ευθύνη, όμως,  είναι γνωστό ποιοι την έχουν. Μια Πολιτεία που έπρεπε να έχει πάρει τα  μέτρα για να μην ξαναδούμε τέτοια φαινόμενα. Την καταγγέλλουμε λοιπόν».

Η κ. Σακοράφα μίλησε για τον «κύκλο πένθους που περάσαμε εδώ και τρεις ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα από το νεοναζιστή της Χρυσής Αυγής» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά «στην ανάγκη να ανοίξει ένας νέος αγωνιστικός κύκλος ενάντια στο ναζισμό, το ρατσισμό και τις εγκληματικές πρακτικές τους».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε «στον τραγικό θάνατο ενός ανθρώπου από οργανωμένο στέλεχος του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής» και σημείωσε ότι «πλέον, μετά από αυτό, κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν γνωρίζει. Κανένα  μέσο μαζικής  ενημέρωσης δεν μπορεί πλέον μέσα από το life style να μας μιθριδατίζει προσφέροντας καθημερινά απενοχοποιημένο το κώνειο στις νέες γενιές».

Και πρόσθεσε: «Τώρα είναι η ώρα όλοι να κινητοποιηθούμε. Κόμματα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνικοί εταίροι. Απέναντι στο φίδι και στο αυτό που το γέννησε. Απέναντι σε αυτούς που καταγγέλλουν ρητορικά πολλές φορές το φαινόμενο, ενώ παράλληλα συντηρούν στον τόπο μας ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην πολιτική ζωή  διότι θέλουν να διαχειρισθούν με μικροκομματικό τρόπο το φαινόμενο που καταστρέφει τη Δημοκρατία».

Ο κ. Σοφιανός  τόνισε ότι «η καταδίκη της νεοναζιστικής αυτής οργάνωσης των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου πρέπει να είναι καθαρή και πρέπει να γίνει με την απομόνωση της». Και πρόσθεσε: «Υπάρχει στο λαό οργή, αγανάκτηση. Υπάρχει διάθεση να τιμωρήσει. Υπάρχει θυμός. Στο κάδρο θα μπουν το επόμενο διάστημα και οι τοπικοί και οι περιφερειακοί άρχοντες. Σε αυτή τη θολούρα ψωνίζει η Χρυσή Αυγή.  Μπροστά μας βρίσκονται ακόμη χειρότερες εκδοχές των συνεπειών που θα φέρει αυτή η πολιτική».

Ο κ. Τρεμόπουλος σημείωσε ότι το Συνέδριο γίνεται «κάτω από τη σκιά του φασιστικού εγκλήματος. Όμως, δεν πρέπει να περιοριζόμαστε σε φραστική καταδίκη της βίας». Και πρόσθεσε αναφερόμενος στον κόσμο που συγκροτεί τη Χρυσή Αυγή: «Είναι αυτοί που έχουν διακηρύξει «Είμαστε οι γιοί εκείνων που ηττήθηκαν» και αναφέρονται  στο ναζισμό και το φασισμό που ηττήθηκε  το 1945. Αυτοί σήμερα φθάνουν  στο έγκλημα μέσα από επιλογές συγκρότησης. Γι αυτό έπρεπε να έχει απαγορευθεί η λειτουργία της Χρυσής Αυγής, όταν βρισκόταν στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο. Το 2009. Όμως, ένα χρόνο μετά μπήκε στην κεντρική, πολιτική σκηνή. Αυτό σημαίνει ότι έγιναν  πάρα πολύ λίγα για να αποθαρρυνθούν και πάρα πολλά  για να ενδυναμωθούν».

Ο κ. Αναγνωστάκης ζήτηση να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Μαρία Δεληθανάση
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ