2013-09-20 19:25:08
Φωτογραφία για Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η παραχώρηση του Αρχαίου Ωδείου της Πάτρας για την παράσταση των Gregorian
Το διάσημο συγκρότημα των Gregorian που μετέτρεψε αριστοτεχνικά τις ροκ επιτυχίες σε ύμνους, με ερμηνευτές-μουσικούς ενδεδυμένους με στολές μοναχών, έρχεται για 1η φορά στην Ελλάδα, για 2 συναυλίες, η μία εκ των οποίων έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Πάτρα στις 27 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21.00, στο πλαίσιο του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την περασμένη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013 συνεδρίασε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στο ΥΠ.ΠΟ. και ενέκρινε το αίτημα του Φεστιβάλ Πάτρας και του πολιτιστικού του συμβούλου Ανδρέα Α. Ανδριόπουλου ώστε η ξεχωριστή αυτή μουσική παράσταση να φιλοξενηθεί στον υποβλητικό χώρο του Αρχαίου Ρωμαικού Ωδείου της Πάτρας, στην οδό Γερμανού.

Για τα εισιτήρια πάντως δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί η τιμή τους αν και σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, θα είναι στα 20 ευρώ και στα 17 ευρώ τα μειωμένα. Απομένει η επίσημη ανακοίνωση από το 32ο Φεστιβάλ Πάτρας της τιμής τους και των σημείων προπώλησης.


Η 2η παράσταση των Gregorian έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 στο Ηρώδειο κάτω από την Ακρόπολη. Οι εμφανίσεις τους στην Ελλάδα εντάσσονται στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους με τίτλο «Epic Chants World Tour» η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2014.

Οι «Gregorian» αποτελούν ένα μοναδικό παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο. Έχουν όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Έθνος», ηχογραφήσει περισσότερα από 600 τραγούδια, έχουν κάνει δεκάδες χρυσά και πλατινένια CD και DVD με πωλήσεις πάνω από 6 εκατομμύρια σε περισσότερες από 16 χώρες του κόσμου, έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναυλίες που σημείωσαν τεράστια επιτυχία.

Μόνο μέσα στο 2011 έδωσαν 100 sold out συναυλίες, μεταξύ των οποίων και 5 στην Κίνα όπου εμφανίστηκαν για πρώτη φορά. Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από το ιδιαίτερο αυτό συγκρότημα που έχει καταφέρει να αποκτήσει εκατομμύρια πιστών θαυμαστών σε κάθε γωνιά της Γης;

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημιουργός τους, ο Φρανκ Πίτερσον, επισκέφθηκε τη Βασιλική Μονή Εσκοριάλ στην Ισπανία. Κάποια στιγμή ενώ περπατούσε στους μεσαιωνικούς διαδρόμους του μοναστηριού ακούγοντας στο γουόκμαν του ροκ μουσική ένιωσε πως αυτοί οι ήχοι έχουν μια ιδιαίτερη σύνδεση με τις μελωδίες της μοναστικής χορωδίας. Και κάπως έτσι αποφάσισε να «παντρέψει» τη ροκ με τη θρησκευτική μουσική.

Η πρώτη έκφραση της καλλιτεχνικής αυτής ανησυχίας του ήρθε το 1990 με το παγκόσμιο ηλεκτρονικό φαινόμενο «Enigma» που συνδημιούργησε με τον Frank και τον Michael Cretu. Το 1ο άλμπουμ του νέου αυτού μουσικού κινήματος πούλησε 14 εκατομμύρια. Μετά τη μεγάλη αυτή επιτυχία άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία των «Gregorian» οι οποίοι έκαναν την παρθενική δισκογραφική τους εμφάνιση το 1999 με το άλμπουμ «Gregorian Masters of Chant».

H επιτυχία ήρθε αμέσως και συνεχίστηκε με τη διασκευή και ενορχήστρωση σε γρηγοριανό μέλος πολύ γνωστών τραγουδιών κορυφαίων συγκροτημάτων όπως οι Metallica, Gun' s Roses, Iron Maiden, Led Zeppelin, Pink Floyd, Rolling Stones, Doors, U2, Scorpions, Deep Purple, REM κ.ά. αλλά και επιτυχίες πασίγνωστων τραγουδιστών όπως οι Ντέιβιντ Μπάουι, Πίτερ Γκάμπριελ, Λένι Κράβιτζ, Μαντόνα, Ελτον Τζον, Στινγκ, Τζον Λένον, Πολ ΜακΚάρντνεϊ, Μπρους Σπρίνγκστιν, Σελίν Ντιον, Νικ Κέιβ, Ερικ Κλαπτον, Φιλ Κόλινς, αλλά και του δικού μας βραβευμένου με Όσκαρ συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Πέρα από το εξαιρετικό αποτέλεσμα των ηχογραφήσεών τους, εντυπωσιακές είναι και οι ζωντανές τους εμφανίσεις.

Τα μέλη του σχήματος, 8 τραγουδιστές, 2 τραγουδίστριες και 6μελής μπάντα, εμφανίζονται στη σκηνή φορώντας βελούδινες στολές μοναχών, σε διάφορα χρώματα ενώ το μουσικό τους πρόγραμμα συνοδεύεται από ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με φωτιστικά εφέ, καθρέφτες, κεριά, ομίχλη και καπνό που δημιουργούν μια μοναδική μυστικιστική ατμόσφαιρα.

Αυτήν τη μαγική ατμόσφαιρα θα έχει την ευκαιρία να ζήσει και το Ελληνικό κοινό στη συναυλία που θα δώσουν στο Ηρώδειο καθώς και στην Πάτρα. Οι ίδιοι μάλιστα δηλώνουν ενθουσιασμένοι που θα επισκεφθούν για 1η φορά την Ελλάδα και θα εμφανιστούν σ' έναν ιερό χώρο που θεωρούν ότι εναρμονίζεται απόλυτα με το ύφος της μουσικής τους.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στις συναυλίες τους σε Πάτρα και Αθήνα, θα περιλαμβάνει διασκευές πολύ γνωστών τραγουδιών από μεγάλες κινηματογραφικές ταινίες, που είναι και το υλικό του τελευταίου τους άλμπουμ, καθώς και κομμάτια από προηγούμενες δουλειές τους.

Εισιτήρια στο μεταξύ για τη συναυλία του Ηρωδείου ήδη προπωλούνται στα καταστήματα Public και στα ταμεία των Ticketervices (Πανεπιστημίου 39) στις τιμές των 15, 22, 35, 45, 55 και 68 ευρώ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ