2013-09-21 00:15:05
Φωτογραφία για Ο Σαμαράς κάλεσε τους Έλληνες να ηρεμήσουν
«Ταραχές μετά από τη νεοναζιστική δολοφονία. Μετά τη δολοφονία ενός αριστερού τραγουδιστή από ακροδεξιό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε από το λαό να πέσουν οι τόνοι. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται σε... μια πολύ κρίσιμη φάση, δήλωσε ο Σαμαράς σε τηλεοπτική ομιλία του», γράφει η γερμανική Welt.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους επίγονους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία.

Λόγω της θανατηφόρας επίθεσης, την Τετάρτη το βράδυ έλαβαν χώρα ταραχές σε διάφορες ελληνικές πόλεις. Στην Αθήνα, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα με πέτρες και μολότοφ, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά των στασιαστών.

Ο 34χρονος τραγουδιστής χιπ χοπ, Παύλος Φύσσας -με τα αντιρατσιστικά τραγούδια και γνωστός με το όνομα Killah P.- μαχαιρώθηκε το βράδυ της Τρίτης από υποστηρικτή του ακροδεξιού κόμματος "Χρυσή Αυγή" σε ένα προάστιο της Αθήνας.

Η ηγεσία του κόμματος προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από την επίθεση. Αλλά οι οπαδοί τους πλέον υποψιάζονται ότι βρίσκονται πίσω από βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών κι αριστερών. Το εκπροσωπούμενο με 18 έδρες στο κοινοβούλιο κόμμα έχει αποκτήσει σημαντική δύναμη λόγω της οικονομικής κρίσης και κατατάσσεται πλέον, σύμφωνα με τις έρευνες, ως η τρίτη ισχυρότερη δύναμη».

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ