2013-09-21 01:08:14
Φωτογραφία για Σε διαθεσιμότητα 153 υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών - Λουκέτο για δύο μέρες βάζει η Σύγκλητος
Λουκέτο μπαίνει και τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με απόφαση της Συγκλήτου, ως συμβολική κίνηση αντίδρασης στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

Πιο συγκεκριμένα, σε διαθεσιμότητα μπαίνουν 153 υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με το σχετικό κατάλογο που δημοσίευσε το esos.gr. Σε περίπτωση που τελικά επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ, τότε το Πανεπιστήμιο της Πάτρας θα καταστεί μη λειτουργικό, δεδομένου ότι όπως δηλώσει ο Πρύτανης κ. Παναγιωτάκης από το ίδρυμα, όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς, αλλά αντιθέτως υπάρχουν και ελλείψεις.

Από τα ΤΕΙ δεν τίθεται κανένας διοικητικός υπάλληλος σε διαθεσιμότητα, διότι κρίθηκε ότι παρουσιάζουν ελλείψεις σε προσωπικό.

Ειδικότερα συνολικά σε διαθεσιμότητα τίθενται 1655 υπάλληλοι από όλες τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ, μόνιμοι και ΙΔΑΧ. Κατά Πανεπιστήμιο σε διαθεσιμότητα τίθενται:

1.ΕΚΠΑ 600 διοικητικοί υπάλληλοι


2.ΕΜΠ 438

3.ΑΠΘ 240

4.Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 35

5.Πανεπιστήμιο Πατρών 153

6.Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 40

7.Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 53

8.Πανεπιστήμιο Κρήτης 96

Από τους παραπάνω διοικητικούς υπαλλήλους οι 1250 θα μετακινηθούν βάσει μορίων σε άλλα ΑΕΙ που παρουσιάζουν ελλείψεις.

Αύριο Παρασκευή θα εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Κλειστό σήμερα και τη Δευτέρα το Πανεπιστήμιο

"Η Σύγκλητος του ΠΠ εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στην ένταξη αριθμού διοικητικών υπαλλήλων του σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Με βάση τις τεκμηριωμένες αναλύσεις του Ιδρύματος, το ενδεχόμενο αυτό θα καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία του. Ακόμη και με τα κριτήρια του ΥΠΑΙΘ, το ΠΠ δεν έχει πλεονάζον προσωπικό. Αντίθετα έχει ανάγκη από πρόσθετο, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την ανοδική πορεία του.

Η Σύγκλητος του ΠΠ θέλει να καταστήσει κοινωνούς όλους τους Έλληνες, κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα τους φοιτητές του και τους γονείς τους και να τους εκφράσει την αγωνία του, για το μέλλον του Ιδρύματος. Ταυτόχρονα, θέλει να επαναλάβει τη βούληση του να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του στην προώθηση της γνώσης, στην άρτια εκπαίδευση των φοιτητών του και στην ανάπτυξη της χώρας.

Η Σύγκλητος του ΠΠ καλεί ακόμη μια φορά την Πολιτεία να αναθεωρήσει τις προθέσεις της για τη διαθεσιμότητα, καθώς ο χώρος της Παιδείας δεν προσφέρεται σε οριζόντιες περικοπές και μια τέτοια ενέργεια θα υποθηκεύσει το μέλλον της ίδιας της χώρας.

Ως ένδειξη της αντίθεσής της στην επαπειλούμενη διαθεσιμότητα του προσωπικού του η Σύγκλητος του ΠΠ αποφασίζει τη συμβολική αναστολή της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 23 του μήνα. Καλεί τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συμμετάσχουν σε συνέντευξη τύπου όλων των φορέων την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι και σε ανοικτή συζήτηση-εκδήλωση τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 12 στο Πανεπιστήμιο".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ