2013-09-21 02:18:25
Φωτογραφία για Όλη η λίστα με την κινητικότητα στα πανεπιστήμια
Μόνο ανέφελα δεν ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της κινητικότητας στα πανεπιστήμια, καθώς οι διοικήσεις των 8 ιδρυμάτων υπάλληλοι των οποίων τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας αντιδρούν. Ήδη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προανήγγειλλε προσφυγή στο ΣτΕ.

Οι λίστες «έκλεισαν» μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης, όπου ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος παρουσίασε το σχέδιο για τις λίστες με τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που θα ολοκλήρωναν τον κατάλογο των συνολικά 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, τα 36 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στελεχώνονται από 7.670 Διοικητικούς Υπαλλήλους διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων. Μετά την αξιολόγηση που υπέβαλαν τα Ιδρύματα στο ΥΠΑΙΘ, κρίθηκε ότι μόνο 8 από αυτά παρουσιάζουν πλεονάσματα ανθρώπινου δυναμικού ώστε να συμβάλλουν στην κινητικότητα.


Το σύνολο των 1.349 Διοικητικών Υπαλλήλων (συμπεριλαμβανομένων των πιθανών εξαιρούμενων από το νόμο όπως ΑμΕΑ, Πολύτεκνοι κ.λπ.) των 8 Πανεπιστημίων από τα 36 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ τα οποία αξιολογήθηκαν, που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατανέμεται σύμφωνα στον παρακάτω Πίνακα:

Σημειώνεται ότι μετά την υπογραφή της ΚΥΑ, από τους συναρμόδιους Υπουργούς, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, οι Διευθύνσεις Διοικητικού/ Προσωπικού κάθε Ιδρύματος από τα 8 που συμμετέχουν στην διαθεσιμότητα, και μόνον αυτών, υποχρεούνται να υποβάλουν εντός προθεσμίας 15 ημερών, στην ψηφιακή φόρμα του ΑΣΕΠ τα προσόντα όλων των υπαλλήλων των κλάδων και ειδικοτήτων που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ. Μετά την υποβολή των στοιχείων το ΑΣΕΠ μοριοδοτεί και συντάσσει Πίνακες Κατάταξης και τους αποστέλλει στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο και εκδίδει τους τελικούς Πίνακες των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ