2013-09-21 02:14:50
Φωτογραφία για Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε τον όμιλο Καλάσνικοφ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε τον όμιλο «Καλάσνικοφ» για να εξετάσει υπερσύγχρονα δείγματα... σκοπευτικών όπλων, πυρομαχικών και στρατιωτικής εξάρτησης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους εισήλθε σ’ ένα από τα τμήματα του εργοστασίου, όπου του παρουσιάστηκαν δείγματα σύγχρονων αυτόματων όπλων, μεταξύ των οποίων ήταν «Καλάσνικοφ» ΑΚ-12, ντουφέκια ελεύθερου σκοπευτή, πιστόλια, καθώς και κυνηγητικά και αθλητικά όπλα, τα οποία κατασκευάζονται επίσης από τον όμιλο «Καλάσνικοφ». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δοκίμασε προσωπικά μερικά δείγματα εξετάζοντας την άνεση του όπλου και την ομαλότητα του κλείστρου και της σκανδάλης.

Ύστερα απ’ αυτό στον πρόεδρο παρουσιάστηκαν δείγματα σύγχρονης στολής και εξάρτησης για το ρωσικό στρατό τύπου «Ράτνικ». Τη φόρεσαν μερικοί νεαροί και μια κοπέλα, οι οποίες συμμετείχαν στη σχεδίαση και τη δοκιμή της. Η εξάρτηση περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας, τηλεπικοινωνίας και εξοπλισμού.


Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβερνητικής Επιτροπής Πολεμικής Βιομηχανίας Ολέγκ Μποτσκαριόφ, το εκσυγχρονισμένο από τον όμιλο «Καλάσνικοφ» μοντέλο του περίφημου ντουφεκιού ελεύθερου σκοπευτή Dragunov (SVD) έχει βεληνεκές βολής μέχρι και 2,5 χλμ. υπερβαίνοντας τα αμερικανικά ομοιότυπα. Πέραν αυτού, για τους στρατιώτες σχεδιάστηκε θωρακισμένο κράνος, το οποίο είναι και το πιο ελαφρύ και το πιο ασφαλές στην κατηγορία του. Για την προστασία του σώματος χρησιμοποιείται το αλεξίσφαιρο με κεραμικό θώρακα, που αντέχει μερικές άμεσες βολές.

Ο κ. Μποτσκαριόφ σημείωσε ότι ταυτόχρονα η στολή-εξάρτυση «Ρατνίκ» εφοδιάζεται με σύστημα πλοήγησης και διαβιβάσεων GLONASS, καθώς και με συστήματα αποστολής βιντεοϋλικού και φωτογραφικού υλικού.

«Ως τα μέσα του επόμενου έτους στην εξάρτηση θα εγκατασταθούν οι μετρητές της πίεσης και της συχνότητας της αναπνοής και του σφυγμού του στρατιώτη για να μπορέσει ο διοικητής να εκτιμήσει το άγχος και την ετοιμότητα του υφισταμένου του για την εκπλήρωση του μαχητικού στόχου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολεμικής Βιομηχανίας.

Παλαιότερα το Γραφείο Τύπου του ομίλου «Καλάσνικοφ» ανακοίνωσε ότι τα αυτόματα όπλα ΑΚ-12, όπως και άλλα προϊόντα, που δημιουργήθηκαν πειραματικά στο πλαίσιο της σχεδίασης της στολής-εξάρτησης «Ράτνικ», θα υποβληθούν σε κρατικές δοκιμές το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Πούτιν, τα ρωσικά όπλα πρέπει να υπερβαίνουν τα όπλα του δυνητικού αντιπάλου, ενώ οι επιτυχίες της σοβιετικής και της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας των περασμένων ετών δεν πρέπει να χαλαρώσουν τους σύγχρονους οπλοποιούς.

«Οι επιτυχίες μας των περασμένων ετών ποτέ δεν πρέπει να μας χαλαρώσουν. Πρέπει να επιδιώκουμε συνέχεια να ανταποκρινόμαστε στις κορυφαίες απαιτήσεις του σήμερα… Πρέπει τα σημερινά αλλά και τα αυριανά μας όπλα να είναι καλύτερα σε σχέση με τον δυνητικό αντίπαλο», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους στη διάρκεια συνάντησης με νεαρούς εργάτες της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η ποιότητα των όπλων καθοδιορίζεται πρωτίστως από το βεληνεκές και την ακρίβεια. Παραδέχθηκε ότι πολλά θρυλικά όπλα δεν ανταποκρίνονται πλέον στις σημερινές προδιαγραφές στον τομέα τους. «Αυτά που είδαμε τώρα είναι αξιόπιστα προβλεπτικά μοντέλα», υπογράμμισε ο πρόεδρος Πούτιν αναφερόμενος στην έκθεση σύγχρονων όπλων, τα οποία παράγονται από τον όμιλο «Καλάσνικοφ».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ