2013-09-21 03:24:04
Φωτογραφία για Με 2,5 εκατ. ενισχύει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τις τοπικές μουσικές δομές
Με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ ενισχύονται, για προμήθεια μουσικών οργάνων, ηχητικών συστημάτων και στολών το σύνολο των Δημοτικών Φιλαρμονικών και των Χορωδιών των μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ταυτόχρονα, έχει προγραμματιστεί φεστιβάλ μουσικών εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή όλων των μουσικών σχημάτων της Πελοποννήσου, που κλιμακώνεται από σήμερα και έως τα τέλη του 2014, ενώ την όλη δράση αυτή ανέλαβε να διαχειριστεί, για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα.

Μουσική αφετηρία του φιλόδοξου αυτού πολιτιστικού προγράμματος είναι το κονσέρτο της λονδρέζικης «Ορχήστρας της Εποχής του Διαφωτισμού» (Orchestra of the Age of Enlightenment), που θα δοθεί στις 12 Οκτωβρίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Οι Βρετανοί μουσικοί, μέσα από τις μελωδίες του Μότσαρτ και υπό τη διεύθυνση και καθοδήγηση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Διονύση Δερβιτσιώτη- Μπουρνιά, θα μεταφέρουν τη δημιουργική τους ενέργεια και τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις.


Για τη δράση αυτή, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι «απέναντι στην οικονομική και ηθική κρίση, τα μουσικά σύνολα της Πελοποννήσου, οι εκατοντάδες εθελοντές μουσικοί, οι μαέστροι, τα διοικητικά συμβούλια των σχημάτων, οι πολίτες της Πελοποννήσου που πλαισιώνουν και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, οι δάσκαλοι και οι μαθητές μουσικής, είναι ελπίδα ανάταξης» και υπογράμμισε πως πραγματική άμυνα στο κλίμα ηττοπάθειας, μιζέριας και μισαλλοδοξίας, είναι ο πολιτισμός. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Lexus LF-NX Concept
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Lexus LF-NX Concept
Πτώση για τα μέταλλα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πτώση για τα μέταλλα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ