2013-09-21 03:57:04
Φωτογραφία για Προσφυγή στο ΣτΕ από το Αριστοτέλειο για την κινητικότητα
Στα άκρα φτάνει η αντιπαράθεση υπουργείου Παιδείας - πανεπιστημίων για το θέμα της κινητικότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

Μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας από τα πανεπιστήμια.

Ωστόσο, παρά τη μείωση του αριθμού τους από τους περίπου 1.600 σε 1.349 οι διοικήσεις αρκετών ιδρυμάτων συνεχίζουν να αντιδρούν. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε την προσφυγή του στο ΣτΕ με άμεση κατάθεση αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως, κατά της επικείμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καταργήσει τις οργανικές θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων.

Παράλληλα, το ΑΠΘ ανακοίνωσε την πρόθεσή του στην κατεύθυνση του συντονισμού και της κοινής δράσης των 8 πανεπιστημίων που θίγονται καίρια από τις εξελίξεις αυτές, ότι έχει ήδη δρομολογηθεί συνάντηση των 8 Πρυτάνεων καθώς και του συντονιστικού οργάνου της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα, στην Αθήνα, προκειμένου να συζητηθεί κοινή προσφυγή στη Δικαιοσύνη και να προγραμματιστούν κοινές δράσεις.

Τέλος αποφασίστηκε η διεξαγωγή συνεδρίασης της Συγκλήτου την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, προκειμένου να επικυρωθεί η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ