2013-09-21 03:53:26
Φωτογραφία για Με την αριστοτεχνική απόδοση του αρχαίου δράματος «Αγαμέμνων» στα μάτια εκατοντάδων θεατών...
...συνεχίστηκε το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου...Από το Γραφείο Τύπου

Το πρώτο έργο της μοναδικής ολόκληρης σωζόμενης αρχαίας τριλογίας «Ορέστεια» του Αισχύλου, την αρχαία τραγωδία «Αγαμέμνων» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, και το Μηνά Χατζησάββα, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, πλαισιωμένοι από δεκάδες ταλαντούχους ηθοποιούς, παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές στο Αμαλίειο στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου. Τους συντελεστές της παράστασης συνεχάρη για την ερμηνεία και την απόδοση του αρχαίου δράματος επί σκηνής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Η παράσταση, μία παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης σε σκηνοθεσία Νικηταίνης Κοντούρη, με κεντρικό πρόσωπο τη γεμάτη μίσος Κλυταιμνήστρα για τη θυσία της κόρης της Ιφιγένειας που φτάνει στη δολοφονία του συζύγου της Αγαμέμνονα ανοίγοντας έναν φοβερό κύκλο εκδίκησης και τιμωρίας, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους θεατές. Ακολουθώντας μία τολμηρή σκηνοθετική γραμμή, η παράσταση επέτυχε να μεταφέρει με αριστοτεχνικό τρόπο στους θεατές την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης που δεν μπορεί να ξεφύγει από το πεπρωμένο της.

Εκτός από Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, την παράσταση παρακολούθησαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, και η Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Ν. Βλάχου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ