2013-09-21 06:48:04
Φωτογραφία για Νέο νομοθετικό πλαίσιο με ζητούμενο τη διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας ζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης
Από το Γραφείο Τύπου

Νέο νομοθετικό πλαίσιο με ζητούμενο τη διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας ζήτησε ο... Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας τις εργασίες του Θερινού Σχολείου του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Την κατάργηση του Νόμου Λοβέρδου που αφαιρεί από τους ιατρούς την ευθύνη της θεραπείας του ασθενή τους και τη θέσπιση νέου νομοθετικού πλαισίου που θα έχει ως μοναδική αποστολή τη διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας έθεσε ως προϋπόθεση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να αλλάξει ριζικά το τοπίο στο χώρο της Υγείας, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του θερινού σχολείου με θέμα: «Τα Οικονομικά της Υγείας και η Αξιοποίησή τους από Φορείς Ασθενών στην Ελλάδα» που πραγματοποιεί του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Στο πλαίσιο του περιεχομένου του Θερινού Σχολείου, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Πατούλης, εστίασε στη σημασία της πρόληψης των ασθενειών ως σημαντικού παράγοντα που περιορίζει τις δαπάνες στο χώρο της Υγείας. Αναφερόμενος στις διεκδικήσεις από μέρους του Ι.Σ.Α για τη βελτίωση της θέσης του ασθενούς, μίλησε για τον επαναπροσδιορισμό της συμμετοχής του ασφαλισμένου από 0% έως 25% στο φάρμακο και στις εργαστηριακές εξετάσεις και προσέθεσε: «Κάναμε μεγάλο αγώνα για το αναφαίρετο δικαίωμα του χρόνιου ασθενή να έχει τη θεραπεία του από το θεράποντα γιατρό του. Στην Υγεία, οι Νόμοι πρέπει να σχεδιάζονται, να ψηφίζονται και να εφαρμόζονται με μοναδικό γνώμονα τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας. Θεωρούμε πρώτιστης σημασίας την κατάργηση του Νόμου Λοβέρδου που αφαιρεί από το γιατρό την ευθύνη της θεραπείας του ασθενούς, και την αντικατάσταση του με νέο Νόμο που θα παραχωρεί στο γιατρό το αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέγει το σκεύασμα που κρίνει καταλληλότερο για τη θεραπεία του ασθενούς».

Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε την άμεση θεσμοθέτηση από τους ιθύνοντες της Υγείας και των Οικονομικών καθώς και τους εκπροσώπους των ασθενών και των λειτουργών Υγείας ενός προγράμματος ανασυγκρότησης προτού οδηγηθεί η κατάσταση στο σημείο να αντιμετωπίζονται οι ασφαλισμένοι συμπολίτες μας όπως οι ανασφάλιστοι που βρίσκουν καταφύγιο στα κοινωνικά ιατρεία σε όλη τη χώρα. «Σε αυτό θα συμβάλει θετικά η περαιτέρω προώθηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τη συμμετοχή και συνεργασία των φορέων της Πολιτείας, των ασθενών και τις επιστημονικής κοινότητας. Σε αυτή την προσπάθεια των συλλόγων και των φορέων των ασθενών θα είμαστε συναγωνιστές» πρότεινε ο κ. Πατούλης, ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του.

Παρόντες στην τελετή έναρξης των εργασιών του θερινού σχολείου ήταν, επίσης, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μαίρη Γείτονα, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μαρία Τσιρώνη.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ