2013-09-21 09:52:28
Φωτογραφία για Ο ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ... «ΝΕΟ» ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Ο Γιάννης Καλαμπόκης αντιμετώπισε χθες τον Ολυμπιακό στο φιλικό με το Ρέθυμνο στη Γλυφάδα και αποκρυπτογραφεί τη νέα ομάδα που «χτίζει» ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ομάδα με αθλητικούς ψηλούς, που πασάρει πολύ και πιέζει… ακόμη περισσότερο χαρακτήρισε το νέο Ολυμπιακό, όπως τον είδε στο χθεσινό φιλικό με τον ΑΓΟΡ στη Γλυφάδα (89-64) ο Γιάννης Καλαμπόκης. Ο γκαρντ του Ρεθύμνου, ο οποίος στο παρελθόν πέρασε και από το Λιμάνι, μίλησε στο «Γαύρο» για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την ομάδα που δημιουργεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες που έχει, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να παίξει σωστά. Υπάρχουν ρόλοι στην ομάδα, παίζει σε έντονο ρυθμό και στα 40 λεπτά ακόμη και με παιδιά που ενδεχομένως να είναι εκτός ρόστερ, αλλά που έχουν μεγάλη διάθεση να προσφέρουν. Ακόμη και τα νέα παιδιά είναι εμφανές πως έχουν μπει σε ένα πλάνο της ομάδας και του προπονητή. Είναι μια ομάδα που της αρέσει να πασάρει αρκετά», τόνισε.


Μιλώντας για τη front line της ομάδας, είπε: «Ο Ολυμπιακός έχει αθλητικότητα και ενέργεια στη γραμμή των ψηλών, όπου εκεί μπορείς να πεις ότι είναι πλήρης. Λείπει ο Μπέγκιτς, βέβαια, που πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ, αλλά η ομάδα έχει αθλητικότητα και αμυντικά και επιθετικά. Πιστεύω πως θα είναι το σημείο αναφοράς του και θα τον βοηθήσει πολύ αυτό το κομμάτι μέσα στη χρονιά».

Τέλος, για την αμυντική φιλοσοφία των πρωταθλητών Ευρώπης ανέφερε: «Προσπαθούν να παίξουν πιεστική άμυνα, πολλές φορές την απλώνουν σε όλο το γήπεδο, με το πλέι μέικερ να πιέζει πάνω στην μπάλα συνήθως μετά από βολές ή τις λεγόμενες ‘νεκρές μπάλες’. Παίζει δύο εναντίον δύο στο πικ εν ρολ του αντιπάλου αλλά όλα αυτά μπορούν να διαφοροποιηθούν με βάση την ομάδα που έχεις να αντιμετωπίσεις».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ