2013-09-21 15:22:04
Φωτογραφία για Καταδίκη 20 ετών σε 49χρονο Χανιώτη για ληστεία-Είναι ήδη φυλακή για άλλη ληστεία και έπεται συνέχεια...
Σε κάθειρξη 20 ετών καταδικάστηκε χθες απο το Κακουργιοδικείο Χανίων, ένας 49χρονος Χανιώτης, για την ένοπλη και αιματηρή ληστεία σε υποκατάστημα... της τράπεζας Πειραιώς στα Χανιά, στις 10 Απριλίου 2008.

Να σημειωθεί πως ο 49χρονος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης 18 ετών για την ένοπλη ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Χανίων, στις 18 Φεβρουαρίου 2005, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες δίκες καθώς κατηγορείται και για:

Απόπειρα ανθρωποκτονίας και τέσσερεις ληστείες τραπεζών στο Ρέθυμνο, καθώς και για απόπειρα ληστείας σε τράπεζα στην Σούδα, αλλά και για την ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής απο το super market ΙΝΚΑ στην περιοχή των Αγ.Αποστόλων στα Χανιά.

Πάντως απο την πλευρά του, ο συνηγόρός του κ.Γιώργος Κομισόπουλος, είπε στο Flashnews.gr, πως το μόνο στοιχείο με το οποίο έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές ο 49χρονος, είναι ένα όπλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις ληστείες (Σ.Σ. πρόκειται για ένα Καλάσνικοφ).


Σύμφωνα με τον κ.Κομισόπουλο, το συγκεκριμένο όπλο ο 49χρονος το είχε αγοράσει απο έναν Αλβανό, για την προστασία του, και επειδή το βρήκαν στην διάρκεια ελέγχου στο σπίτι του, τον κατηγορούν χωρίς να υπάρχει άλλο αποδεικτικό στοιχείο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 49χρονος σήμερα Χανιώτης, συνελήφθη στις 4 Μαίου 2011 μετά απο έφοδο σε σπίτι στο Βαμβακόπουλο και απο την Αστυνομία χαρακτηρίζεται ως σκληρός και επικίνδυνος κακοποιός.

Συνολικά έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στις εξής υποθέσεις:

18 Φεβρουαρίου 2005 : Ένοπλη ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Χανίων στην πλατεία 1866 (Καταδικάστηκε σε 18 χρόνια)

10 Απριλίου 2008 : Αιματηρή ένοπλη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στην οδό Τζανακάκη (Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια)

30 Ιουνίου 2010 : Απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Τσεσμέ Ρεθύμνου

3 Φεβρουαρίου 2011 : Απόπειρα ληστείας με εκρηκτικό μηχανισμό στην Εθνική Τράπεζα στην Σούδα

7 Φεβρουαρίου 2011 : Ένοπλη ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής απο το super market ΙΝΚΑ στην περιοχή των Αγ.Αποστόλων.

2005-2009 : Τέσσερεις ένοπλες ληστείες σε δύο τράπεζες στην πόλη του Ρεθύμνου

18 Φεβρουαρίου 2005 : Στις 18:56 δύο κουκουλοφόροι με την απειλή όπλων (πιστόλι και Kalasnikov) ληστεύουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην πλατεία 1866 των Χανίων. Με την λεία τους (14.000 ευρώ) ανεβαίνουν σε μοτοσυκλέτα για να διαφύγουν. Όμως η μοτοσυκλέτα δεν παίρνει μπροστά. Εκείνη την ώρα φτάνουν οι αστυνομικοί τους οποίους οι ληστές πυροβολούν, ενώ προσπαθούν να κλέψουν αυτοκίνητο που είχε σταματήσει σε κόκκινο φανάρι, χωρίς να τακαταφέρουν. Τελικά κλέβουν απο την παρακείμενη πιάτσα ένα ταξί και διαφεύγουν.

10 Απριλίου 2008 : Ντάλα μεσημέρι δύο κουκουλοφόροι με την απειλή όπλων (πιστόλι και Kalasnikov) ληστεύουν την τράπεζα Πειραιώς στην οδό Τζανακάκη των Χανίων. Με την λεία τους (38.115 ευρώ, 9.500 δολλάρια ΗΠΑ και 820 λίρες Αγγλίας) διαφεύγουν με μοτοσυκλέτα. Όμως τρέχοντας, τους καταδίωξε υπάλληλος της τράπεζας , ο οποίος κάποια στιγμή κατάφερε να τους πλησιάσει και τότε ο ένας ληστής πυροβόλησε εναντίον του με το Καλάσνικωφ με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στα πόδια. Παράλληλα, οι ληστές βλέποντας ένα περιπολικό της αστυνομίας να κινείται προς αυτούς, το γάζωσαν με 12 ριπές , ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ο αστυνομικός που το οδηγούσε και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν.

30 Ιουνίου 2010 : Ο 49χρονος έχει φύγει απο τα Χανιά και διαμένει στον Τσεσμέ Ρεθύμνου. 45χρονος (τότε) κτηνοτρόφος, στον οποίο ο δράστης φέρεται να χρωστούσε χρήματα, πήγε μαζί με αλλοδαπό εργάτη στον ελαιώνα που διατηρούσε ο 49χρονος στο συγκεκριμένο χωριό. Ενώ το θύμα είχε ήδη ξεκινήσει να μαζεύει καυσόξυλα από το χωράφι του δράστη, όταν εκείνος τον αντιλήφθηκε βγήκε έξω για να του ζητήσει εξηγήσεις. Έτσι, μετά από την έντονη λογομαχία που είχαν οι δύο άνδρες, ο δράστης άρπαξε το όπλο του και σημάδευσε το θύμα του στο πρόσωπο. Η σφαίρα βρήκε τον άτυχο κτηνοτρόφο στο ύψος του λαιμού τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

3 Φεβρουαρίου 2011 : Στις 8 το πρωί, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πέταξαν στην τζαμαρία της Εθνικής Τράπεζας στην Σούδα , αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με σκοπό να σπάσουν οι τζαμαρίες και στον πανικό που θα προκληθεί να ληστεύσουν την Τράπεζα. Όμως οι αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες δεν έσπασαν και οι δράστες διέφυγαν,

7 Φεβρουαρίου 2011 : Μετά το κλείσιμο του super market ΙΝΚΑ στην περιοχή των Αγ.Αποστόλων και ενώ υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας χρηματαποστολών μετέφερε τις εισπράξεις, δύο κουκουλοφόροι με την απειλή πιστολιού έκλεψαν το ειδικό κουτί μεταφοράς που περιείχε 34.000 ευρώ και διέφυγαν.

4 Μαίου 2011 : Μετά από οργανωμένη επιχείρηση την οποία συντόνισε ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Π. Μουρτζανός, πραγματοποιήθηκε έφοδος απο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε σπίτι στο Βαμβακόπουλο Χανίων όπου διέμενε ο 47χρονος. Σε σωματική έρευνα που του έγινε, αλλά και σε έρευνα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι TOKAREV και 37 σφαίρες διαμετρήματος 7.65 mm. Ένα οπλοπολυβόλο Καλάσνικοφ. Ένα κομμένο δίκαννο κυνηγετικό όπλο, με αποξυσμένους αριθμούς βάσης και κάνης. Δύο γεμιστήρες και εκατό φυσίγγια Καλάσνικοφ. Είκοσι δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Μια ολοπρόσωπη μαύρη κουκούλα (full-face). Μια δίκυκλη μοτοσικλέτα μάρκας KTM, χρώματος μαύρο με με αποξυσμένους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα και με αυτοσχέδια πλαστή πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας.

6 Σεπτεμβρίου 2011 : Ο κ.Μουρτζανός και ο τότε Διευθυντής της Υποδ/νσης Ασφαλείας Χανίων κ.Αρτέμης Κουτσαυτάκης ανακοινώνουν την εξιχνίαση δύο ληστειών τις οποίες είχε διαπράξει ο 49χρονος σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Τράπεζα Πειραιώς.

9 Μαίου 2013: Απο την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σχηματίζεται δικογραφία κατα του 49χρονου για συμμετοχή σε τέσσερεις ένοπλες ληστείες τραπεζών στην πόλη του Ρεθύμνου οι οποίες έγιναν απο το 2005 έως το 2009.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ