2013-09-21 15:13:41
Φωτογραφία για Τι θα συζητήσει η Τρόικα αύριο στην Αθήνα
Ξεκινούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις - Στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής το ραντεβού με τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα

Στην Αθήνα θα βρίσκονται από αύριο Κυριακή οι εκπρόσωποι των δανειστών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις. Το πρώτο ραντεβού της τρόικας έχει οριστεί για τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, με τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Από το οικονομικό επιτελείο θέτουν ως πρώτο στόχο να διασφαλιστεί η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ στα μέσα Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στα προαπαιτούμενα είναι η οριστικοποίηση σχεδίων αναδιάρθρωσης ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, εκκαθάριση οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ προκειμένου να πάρουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης, τον νέο κώδικα των δικηγόρων κ.α.

Λόγω της ετησίας Συνόδου του ΔΝΤ (11-13 Οκτωβρίου) και της συνεδρίαση του Eurogroup (14 Οκτωβρίου) θα υπάρξει ένα διάλειμμα και θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων κυβέρνησης-τρόικας στα τέλη Οκτωβρίου με βασικό αντικείμενο την επικαιροποίηση του μνημονίου και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της διετίας 2015-2016, όπου αναμένεται σκληρή κόντρα καθώς η τρόικα το υπολογίζει στα 4-5 δισ. ευρώ, ενώ η ελληνική πλευρά στα 2,5 δισ. ευρώ.


Η διαπραγμάτευση με τη τρόικα θα ολοκληρωθεί ουσιαστικά προς τα τέλη του χρόνου καθώς τότε αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το μείζον ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού, με το ΔΝΤ να κάνει λόγο για 10,9 δισ. ευρώ, που θα κρίνει σε καθοριστικό βαθμό το μέλλον του ελληνικού προγράμματος.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ