2013-09-21 17:05:05
Φωτογραφία για Συνελήφθη 55χρονος για αρχαιοκαπηλία, οπλοκατοχή και καλλιέργεια κάνναβης
Για κατοχή αρχαίων νομισμάτων και κοσμήματων, όπλων και φυσιγγίων αλλά και για καλλιέργεια κάνναβης συνελήφθη... ένας 55χρόνος στο Κλεισοχώρι Πέλλας.

Στη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν επτά μεταλλικά νομίσματα και διάφορα κοσμήματα και μεταλλικά εξαρτήματα παραδοσιακών γυναικείων ενδυμασιών, ένα περίστροφο κρότου αερίου, ένα κυνηγετικό όπλο, 37 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων, ένα τόξο (replica) με φαρέτρα που περιείχε 11 βέλη καθώς και τρία δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες.

Τα νομίσματα και τα κοσμήματα εξετάστηκαν από αρμόδιο αρχαιολόγο της ΙΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ο οποίος διαπίστωσε ότι ήταν, το ένα από την εποχή του βασιλιά Φιλίππου Β΄, δύο των Ελληνιστικών χρόνων, τέσσερα της Ρωμαϊκής περιόδου, ενώ τα κοσμήματα και τα μεταλλικά εξαρτήματα χρονολογούνται ως υστεροβυζαντινής εποχής. Πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» .

Σημειώνεται ακόμα ότι συνελήφθη και ένας 40χρονος ο οποίος καλλιεργούσε κάνναβη μαζί με τον 55χρονο.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H κοινωνική μίμηση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H κοινωνική μίμηση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ