2013-09-22 20:04:12
Φωτογραφία για ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ : ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ 200%, ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ!
Ονειρική χαρακτήρισε την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος με την Παρί Σεν Ζερμέν ο Μπάμπης Σταυρόπουλος.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων μίλησε για την πρεμιέρα του Θρύλου στο Champions League, αλλά και τη συνέχεια που θα είναι κρίσιμη, όπως είπε. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε και στον σημερινό αγώνα με τον Παναιτωλικό, τονίζοντας ότι... «θα είναι δύσκολο παιχνίδι και οι παίκτες θα πρέπει να δώσουν την ψυχή τους για τη νίκη».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως είδατε το παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν; Οι εντυπώσεις σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι αυτός ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου είναι ο καλύτερος που έχω δει την καλύτερη 20ετία. Από τότε δηλαδή που παρακολουθώ την ομάδα από την εξέδρα δεν έχω δει τέτοια ομάδα. Ηταν ονειρικό. Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη ακόμη για να παίξει 70 λεπτά σε τέτοιους ρυθμούς.


Ε: Πού πιστεύετε ότι κρίθηκε η ήττα;

Α: Στο πρώτο μέρος η ομάδα ήταν άτυχη. Ξεκάθαρα. Είχε δοκάρια, φάσεις και δεν κατάφερε να σκοράρει παρά μόνο ένα τέρμα. Θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να είναι μπροστά στο σκορ. Και εκεί πιστεύω ότι κρίθηκε το ματς. Δεν θα γνωρίζαμε την ήττα νομίζω αν νικούσαμε στο πρώτο μισό. Τουλάχιστον θα τελείωνε το παιχνίδι ισοπαλία. Και αυτό θα ήταν καλό αποτέλεσμα.

Κακά τα ψέματα. Αλλά δυστυχώς δεν νικούσαμε στο πρώτο μέρος και έτσι η Παρί στην επανάληψη κυριάρχησε. Αυτό, όμως, που με στεναχώρησε, δεν είναι τόσο η ήττα. Το άλλο πρόσωπο στην επανάληψη. Που δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε πάσα. Με στεναχώρησε γιατί στο πρώτο μέρος πραγματικά ήμασταν τρομεροί. Ομάδα-όνειρο. Το ξαναλέω. Το καλύτερο ημίχρονο που έχω δει ποτέ μου τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσε το σκορ να είναι 3-1, 4-1… Αλλά το τελικό σκορ είναι μαγική εικόνα.

Ε: Ο κόσμος πάντως, όπως πάντα, το καθήκον του Α: Φοβερός ο λαός του Ολυμπιακού. Για ακόμη μια φορά ήταν παρών. Τρομερή ατμόσφαιρα και από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο φώναζε. Αυτός ο κόσμος είναι η δύναμή του.

Ε: Μπορεί ο Ολυμπιακός να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια;

Α: Ναι, πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Είναι κάτι που γίνεται και σύντομα. Μπορεί και σε έναν μήνα να βλέπουμε άλλη ομάδα. Να παίζει καλό ποδόσφαιρο για 70 λεπτά. Πιστεύω θα τα καταφέρει... Θέλω να βλέπουμε τις συνεργασίες αυτών των παικτών που είναι υψηλού επιπέδου. Μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα.

Ε: Ποιο είναι το μυστικό της ομοιογένειας;

Α: Πολλά είναι… Αλλά το μεγαλύτερο θεωρώ, και ως παίκτης που θυμάμαι, είναι η επικοινωνία και το κλίμα. Πρέπει οι παίκτες να μιλούν μεταξύ τους, να μιλούν στις προπονήσεις, να κάνουν παρέα και να έχουν καλό κλίμα. Ετσι θα δούμε τον Ολυμπιακό που ονειρευόμαστε.

Ε: Τη συνέχεια πώς τη βλέπετε στην Ευρώπη;

Α: Ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση. Είναι κρίσιμο το ματς με την Αντερλεχτ. Εκεί πρέπει να δείξουμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση πίσω από την Παρί. Οτι είμαστε η δεύτερη καλύτερη ομάδα του ομίλου. Αν έχουμε απόδοση όπως στο πρώτο μέρος με την Παρί, θεωρώ ότι θα πάρουμε το ματς και θα σκοράρουμε περισσότερα γκολ. Φέτος έφτασε η ώρα πιστεύω να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Και μπορούμε. Γιατί ο πρόεδρος και γενικά η διοίκηση έκανε φοβερές κινήσεις. Τρομερές μεταγραφές. Και πιστεύω με την Αντερλεχτ ότι θα πάρουμε τη νίκη. Παίξαμε τόσο καλά με την Παρί. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε και στο Βέλγιο.

Ε: Για σήμερα με τον Παναιτωλικό;

Α: Επειδή γνωρίζω πολύ καλά την ομάδα, θέλω να πω ότι δεν θα είναι εύκολο το ματς. Εχω παρακολουθήσει παιχνίδια του Παναιτωλικού και η νίκη θα έρθει δύσκολα. Πρέπει όλοι να δώσουν το 200%, ψυχή και τσαμπουκά. Αλλιώς θα είναι δύσκολα. Πάντως η ήττα από την Παρί δεν επηρεάζει.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ