2013-09-25 21:20:07
Φωτογραφία για Χωρίς λεωφορεία παραμένουν 6.000 μαθητές - Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο
Την παρέμβαση του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου ζητούν οι γονείς για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς 6.000 μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης προς τα σχολεία τους.

Η Ομοσπονδία Γονέων, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ενώσεις, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη, στις 9.30 π.μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Αν και έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την έναρξη του σχολικού έτους, τα μαθητικά δρομολόγια δεν έχουν ξεκινήσει, με συνέπεια γονείς και μαθητές να ταλαιπωρούνται καθημερινά. Κάποιοι αναγκάζονται να «επιστρατεύσουν» παππούδες, συγγενείς ή φίλους για τη μεταφορά των παιδιών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι μαθητές διανύουν μεγάλες αποστάσεις πεζή.

«Πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Οι λεωφορειούχοι δεν υπογράφουν τις συμβάσεις διότι δεν τους συμφέρει. Τα χρήματα είναι λίγα και δεν έχει αλλάξει ο μαθηματικός τύπος», ανέφερε στο «agelioforos.gr» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων του νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θώμογλου.


Σε ανακοίνωση του δήμου Θέρμης σημειώνεται ότι με αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων τα παιδιά θα απέχουν από τα μαθήματά τους, ενώ θα ζητηθεί από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης να αναλάβει πρωτοβουλία, «ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά τα αρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση».

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν γονείς και μαθητές από τους Δήμους Θέρμης, Νεάπολης – Συκεών, Θερμαϊκού, Πυλαίας - Χορτιάτη, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ