2013-09-27 14:05:04
Φωτογραφία για «Οι Υπουργοί της Δικομματικής Κυβέρνησης συνεχίζουν να διορίζουν τα δικά τους παιδιά ταυτόχρονα σε δύο παχυλά αμειβόμενες θέσεις»
Η κυβερνητική κοινοπραξία της τρόικας και της συμφοράς συνεχίζει αναίσχυντα να προκαλεί το κοινό αίσθημα του Ελληνικού Λαού. Συγκεκριμένα, με την Υπ’ Αριθμ. ΔΙΔΚ/Φ.3/22851/19-8-2013 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και... Ανταγωνιστικότητας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διορίσθηκε από 02-7-2013 με καθήκοντα Ειδικού Συμβούλου με Β’ Βαθμό στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη υπάλληλος του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού με βαθμό Β’ της Επιτροπής Ανταγωνισμού!!!

Σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ο υπάλληλος προσελήφθηκε με παράλληλη ΠΛΗΡΗ άσκηση των ΚΥΡΙΩΝ καθηκόντων του στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!!!

Το πανομοιότυπο που έκανε και ο Υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης εφαρμόζοντας την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ‘’ΜΑΣΤΙΓΙΟΥ ΚΑΙ…ΚΑΡΟΤΟΥ’’.

Σύμφωνα λοιπόν με την παράγραφο 4 του Άρθρου 57 του ΠΔ 63/2005 «Οι αποδοχές των μετακλητών υπαλλήλων, των ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών δεν μπορεί να υπερβαίνει σε περίπτωση παράλληλης ανάθεσης καθηκόντων το 30% (!!!) των αποδοχών της κύριας θέσης.»


Είναι σαφές ότι, ο Κ. Μητσοτάκης φρόντισε από την μια να βοηθήσει οικονομικά τον ειδικό του σύμβουλο, την ίδια στιγμή που από την άλλη «πετάει στο δρόμο» κυριολεκτικά κατά χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες εργαζόμενους!!!!

Το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά έχει να κάνει με μια κουτοπόνηρη νοοτροπία «αρπαχτής» που κυριαρχεί στη Δικομματική Κυβέρνηση της Τρόϊκας!!!!!

Μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα δημιουργήθηκε με την ίδιας χροιάς απόφαση της υφυπουργού Υγείας Ζ. Μακρή να διορίσει ως Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της μια απόφοιτη Λυκείου, η οποία όμως θα αμείβεται με αποδοχές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, που υπογράφει πάλι ο αδέκαστος υπουργός υγείας, κάτι που ήδη καταγγέλθηκε με άλλη ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο!

Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 5 Αυγούστου 2013 (αριθ. Φύλλου 374) έχοντας υπογραφεί από τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη στις 29 Ιουλίου με αρ. Πρωτ. ΔΥ1α/70729. Και όπως αναφέρει «διορίζεται η Αθ. Χατζηβασιλείου, απόφοιτη Λυκείου, σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο Πολιτικό Γραφείο της υφυπουργού Υγείας Ζ. Μακρή, ως Διευθύντρια του Γραφείου».

Αμέσως μετά η απόφαση προβλέπει ότι «στην ανωτέρω θα καταβάλλονται οι αποδοχές του ΜΚ 4 του Α' βαθμού της Π.Ε (δηλαδή Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) κατηγορίας».

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι πασιφανή και ξεροκέφαλα για την κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου και έχουν να κάνουν με θέματα νοοτροπίας και ήθους.

Αυτές οι δύο ενέργειες των Υπουργών της Κυβέρνησης οδηγούν τον απλό Έλληνα πολίτη στο συμπέρασμα ότι, έχει στηθεί φάμπρικα διορισμού ημετέρων, με ψεύτικα πλαστά, ή και καθόλου προσόντα, απλά και μόνο για να ικανοποιήσουν τα δικά τους παιδιά!!!

Είναι προφανές ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφαρμόζει ρητά και απαρέγκλιτα τις νόρμες της τρόικας, ενώ για τα «του οίκου του» φροντίζει όχι μόνο να δίνει δικές του ερμηνείες στις απαιτήσεις της τρόικας, αλλά ταυτόχρονα να παραβιάζει ανερυθρίαστα ακόμα και παλαιότερα Προεδρικά Διατάγματα (ΠΔ 63/2005) που δίνει ένα πενιχρό 10% πέραν του προβλεπομένου στον ειδικό του σύμβουλο.

Εύγε κύριε Υπουργέ Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης!!! Απολύετε τον κόσμο κατά χιλιάδες και ταυτόχρονα «διοικείται δια του παραδείγματος»!!!! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ