2013-10-01 08:26:16
Φωτογραφία για Ηλεία: Με σημαντική κακοκαιρία ποδαρικό ο Οκτώβριος – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού
Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινούμενο ανατολικά θα επηρεάσει τον καιρό της περιοχής, με σταδιακή επικράτηση νοτιάδων. Περαιτέρω επιδείνωση περιμένουμε την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Κατά την διάρκεια της Τρίτης θα επικρατήσει άστατος καιρός με κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, περισσότερο αισθητή το δεύτερο μισό της εβδομάδας.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

Σήμερα Δευτέρα 30/9 περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν. Από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά του νομού θα αρχίσουν να δίνουν τοπικές βροχές οι οποίες το βράδυ προς την Τρίτη θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 28 με 29οC στα πεδινά, 25 με 26oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοανατολικοί ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.


Tην Τρίτη 1/10 περιμένουμε άστατο καιρό με κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία το πρωί στους 18 με 19oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 24 με 25οC στα πεδινά, 17 με 18oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη 2/10 περιμένουμε βελτιωμένο καιρό, με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το πρωί στους 14 με 15oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 24 με 25οC στα πεδινά, 17 με 18oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, την Πέμπτη 3/10 και την Παρασκευή 4/10, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, ωστόσο δεν αποκλείονται κυρίως στα πιο ημιορεινά - ορεινά να σημειωθούν λίγες τοπικές ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία από την Πέμπτη σε περαιτέρω πτώση. Άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.

Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ