2013-10-05 03:44:03
Φωτογραφία για Τέσσερις νεκροί στις ταραχές στη Μομπάσα
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους στην Μομπάσα, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, στην οποία... η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, στις ταραχές που ξέσπασαν την επομένη της δολοφονίας ενός ριζοσπάστη μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, ανακοίνωσαν το Κενυατικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων (NODC) και ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός.

«Ο απολογισμός από τις ταραχές (...) ανέρχεται εφεξής σε τέσσερις νεκρούς», ανακοινώνει το NODC στον λογαριασμό του στο Twitter. Τον απολογισμό αυτόν επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο και ο περιφερειακός αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού Μάικλ Άβεϊ.

Ο Ερυθρός Σταυρός είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα τον θάνατο ενός ανθρώπου, ο οποίος είχε τραυματιστεί από σφαίρα κατά τις ταραχές.

«Η αστυνομία συνεχίζει τις επιχειρήσεις» σε διάφορες συνοικίες της πόλης με στόχο «να αποκαταστήσει την τάξη στην Μομπάσα», αναφέρει το NODC στο Twitter.


Νωρίτερα σήμερα το πλήθος που διαδήλωνε σε διαμαρτυρία για τον φόνο χθες το βράδυ ενός ριζοσπάστη μουσουλμάνου ιεροκήρυκα είχε πυρπολήσει μια εκκλησία του Στρατού της Σωτηρίας στην πόλη αυτή.

Ο ιερωμένος που σκοτώθηκε χθες το βράδυ, ο σεΐχης Ιμπραχίμ Ισμαήλ, ήταν ο διάδοχος του Άμπουντ Ρόγκο Μοχάμεντ, ενός άλλου ριζοσπάστη μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, η δολοφονία του οποίου τον Αύγουστο του 2012 υπό παρόμοιες συνθήκες είχε πυροδοτήσει αιματηρές ταραχές στην Μομπάσα.

Ο σεΐχης Ιμπραχίμ Ισμαήλ σκοτώθηκε, όπως και οι τρεις άνθρωποι που τον συνόδευαν, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε δέχθηκε επίθεση από οπλισμένους άνδρες.

Κανένα τουριστικό θέρετρο της Μομπάσα δεν έχει πληγεί μέχρι στιγμής από τις ταραχές.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ