2013-10-07 21:42:04
Φωτογραφία για Διεθνής αναγνώριση για την Ελληνίδα που ψαρεύει και χαρίζει τα θηράματά της στα συσσίτια της Αθήνας [video]
Η Κατερίνα Τοπούζογλου διαμένει στην Μύκονο εδώ και 10 περίπου χρόνια. Πριν λίγες ημέρες το διεθνές αμερικάνικο περιοδικό "Spearing" που ασχολείται με την υποβρύχια αλιεία, την συμπεριέλαβε στις 10 καλύτερες γυναίκες του πλανήτη στο άθλημα της υποβρύχιας αλιείας (ψαροντούφεκο) όχι μόνο για τις απίστευτες επιδόσεις της αλλά και επειδή όλα της τα θηράματα τα χαρίζει σε συσσίτια, γηροκομεία και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Παρότι έχει ασχοληθεί με διάφορα αθλήματα στο παρελθόν, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την κατάδυση και το υποβρύχιο ψάρεμα - όπως η ίδια αναφέρει στην συνέντευξή της στο αμερικάνικο περιοδικό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η μοναδική γυναίκα που συμμετέχει στο Ελληνικό πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας, μετρώντας διακρίσεις όπως αυτή του 2011 όπου κατετάγη 4η ανάμεσα στους καλύτερους άντρες αθλητές και του 2012 όπου κατετάγη 2η ανάμεσα σε 90 άντρες αθλητές.


Το mykonospress.gr έψαξε και βρήκε την συνέντευξη της Κατερίνας και σας παρουσιάζει ένα μέρος της:

“To 2005 γράφτηκα σε σχολή ελεύθερης κατάδυσης, είχα καλές επιδόσεις στην άπνοια, έκανα με ευκολία βουτιές στα 30μ και έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με την υποβρύχια αλιεία, το ψαροτούφεκο. Ψαρεύω όλο το χρόνο και όλα μου τα θηράματα τα χαρίζω σε συσσίτια στην Αθήνα και στο Γηροκομείο. Παίρνω μέρος σε όλους τους αγώνες και παρόλο που υπήρχαν στιγμές με δύσκολο ανταγωνισμό από τους άντρες αθλητές, πλέον έχω κερδίσει τον σεβασμό τους και έχω αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Τον περασμένο Οκτώβρη διοργάνωσα εξολοκλήρου για πρώτη φορά στην Ελλάδα το “Diving for a cause”. Η ομάδα του "Diving for a Cause", αθλητές από όλο τον κόσμο, που ασχολούμαστε με το υποβρύχιο ψάρεμα αλλά και φίλοι, καθαρίσαμε παραλίες και δρόμους, προσφέραμε διάφορα δώρα σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και φυσικά πιάσαμε ψάρια που τα χαρίσαμε σε συσσίτια της Αθήνας αλλά και σε άπορες οικογένειες που τα είχαν ανάγκη. Όταν βρίσκομαι στη θάλασσα νιώθω γαλήνη και ηρεμία, ακόμα κι αν έχει 5-6 μποφώρ. Το ψάρεμα είναι η δικιά μου μορφή ψυχοθεραπείας, μέσα στο νερό είμαι στο σπίτι μου.”

Η Κατερίνα εκτός από την ελεύθερη κατάδυση παίρνει μέρος κάθε χρόνο σε ερευνητικά προγράμματα για τους καρχαρίες που όπως δηλώνει είναι οι απόλυτοι θηρευτές του υποβρύχιου κόσμου και πάντα νιώθει δέος όταν βουτά δἰπλα τους. Πριν λίγους μήνες στην Καραιβική έκανε εκπαίδευση με την Κριστίνα Ζενάτο για να μάθει να υποβάλλει τους καρχαρίες σε τονική ακινησία, ενώ το επόμενό της ταξίδι θα είναι στο Μεξικό όπου την επέλεξαν να πάρει μέρος σε ερευνητικό ταξίδι για τους ταύρους καρχαρίες - bull sharks.

Στο παρακάτω 2 λεπτο βίντεο η Κατερίνα μετά από δυο γερές δαγκωματιές από τους καρχαρίες καταφέρνει την τονική ακινησία:
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Skype for iPhone: AppStore update v4.13
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Skype for iPhone: AppStore update v4.13
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ