2013-10-08 14:31:23
Φωτογραφία για Το Κράτος Παρακράτησε (προσοχή στην αμφισημία)
Το κείμενο που ακολουθεί είναι μεγάλο, οπότε όσοι καπνίζετε ανάψτε τσιγάρο.

Όσοι είστε ανυπόμονοι, στο κείμενο αυτό υποστηρίζω πως είναι πιθανό η δολοφονία Φύσσα να μην έγινε με εντολή της ΧΑ. Προσοχή, δεν εννοώ πως δεν υπήρξε καθόλου εντολή της ΧΑ να επέμβει ο Ρουπακιάς. Υπήρξε εντολή της ΧΑ, αλλά συνυπήρξε και μία άλλη εντολή, αυτή των εργοδοτών της ΧΑ, δηλαδή του ΠΑΣΟΚοΝΕοΔΗΜΟΚΡΑτικού παρακράτους, ως προβοκάτσια και αντιπερισπασμός ενάντια στις κινητοποιήσεις των αντιφρονούντων και της κοινωνικής επανάστασης που φοβούνται πως έρχεται.

Εκτός κι αν ο Ρουπακιάς είναι ένας παράφρων, που του είπανε να χέσει, κι αυτός πήγε και ξεκωλώθηκε.

Πρώτα αναφέρομαι σε ό,τι έχει ανακοινωθεί, από τις επίσημες αρχές της χώρας και μόνο, σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σχετικά με τη ΧΑ, με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και την Ελληνική Αστυνομία. Μετά θα θέσω μερικά πολύ εύλογα ερωτήματα.


Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα με εντολή της ΧΑ

Τι λένε οι δικαστικές αρχές:

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Γιώργος Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα έπειτα από εντολή στελεχών της ΧΑ, η οποία, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, είναι μια ιεραρχικά δομημένη εγκληματική οργάνωση. Που σημαίνει πως ο Ρουπακιάς δέχτηκε μια εντολή για δολοφονία, για την οποία είχαν γνώση -και ενέκριναν- μια σειρά όλο και ανώτερων μελών της οργάνωσης. Κρίνοντας από τις προφυλακίσεις, η εντολή πέρασε από τον "αρχηγό" Μιχαλολιάκο, τον "υπαρχηγό" Παππά, τον Λαγό και τον "πυρηνάρχη" της Νίκαιας Πατέλη, για να φτάσει στον Ρουπακιά, που σχετιζόταν με τον "πυρήνα" της Νίκαιας. Δεδομένου πως η εγκληματική οργάνωση λειτουργεί (εμπνεόμενη από τον Χίτλερ) με την "ενός ανδρός αρχή" ("Führerprinzip"), ο Μιχαλολιάκος αποφασίζει και δίνει και το τελικό "οκέι" για την εκτέλεση κάθε "αποστολής", άρα και της δολοφονίας του Φύσσα.

Τι λέει η ιατροδικαστής:

Μία μαχαιριά στον μηρό και δύο μαχαιριές στον θώρακα, οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο.

Τί λένε οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν παρόντες στη δολοφονία:

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ λάβανε σήμα πως υπήρχε συμπλοκή μεταξύ μεγάλης ομάδας, περίπου πενήντα ατόμων, με ρούχα και διακριτικά της ΧΑ, και μιας ολιγομελούς ομάδας δέκα περίπου ατόμων (η παρέα του Φύσσα). Οι αστυνομικοί βρέθηκαν ανάμεσα στην ομάδα των ΧΑών και του Φύσσα όταν ο Ρουπακιάς έφτασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του, οδηγώντας ανάποδα στη λεωφόρο Λαμπράκη, όπου και το παράτησε. Βγήκε, μαχαίρωσε τον Φύσσα, κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του, όπου και συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση κατά τη σύλληψή του. Το μαχαίρι το είχε πετάξει δίπλα στη μπροστινή ρόδα του αυτοκινήτου του.

Συνοψίζω τα προηγούμενα:

Ο αρχηγός της ΧΑ δίνει εντολή, που φτάνει μέσω των "ιεραρχημένων" σκαλοπατιών στον Ρουπακιά, να δολοφονήσει τον Φύσσα. Ο Ρουπακιάς δολοφονεί τον Φύσσα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο κέντρο του Κερατσινίου, παρουσία κόσμου, και μπροστά στα μάτια αστυνομικών και μαρτύρων. Αφήνει το μαχαίρι στον τόπο του εγκλήματος και δεν προσπαθεί να διαφύγει της σύλληψης.

Η σχέση ΕΥΠ και ΕΛΑΣ με τη ΧΑ

Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων δέχεται εντολή, μετά τη δολοφονία του Φύσσα, να εισβάλει σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας, ενώ παραιτούνται Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές της περιφέρειας.

ΕΥΠ:

Αποπέμπεται ο προϊστάμενος της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ Δήμος Κούζηλος, ο οποίος είχε την γενική ευθύνη των ερευνών και των παρακολουθήσεων για τη δράση της ΧΑ. Ο Δήμος Κούζηλος είναι στενός συγγενής του βουλευτή της Α' Πειραιά της ΧΑ, Νίκου Κούζηλου.

ΕΛΑΣ:

Μετακινήθηκαν:

Ο προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου Γιώργος Νίτσας.

Ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Δημήτρης Σμυρλής.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Όπλων της Κρατικής Ασφάλειας Αντώνης Δουκάκης.

Ο διοικητής του Α.Τ. Νίκαιας Δημήτρης Γιοβανίδης.

Ο διοικητής της ΕΚΑΜ Γιώργος Ψωμάς.

Ο υποδιοικητής της ΕΚΑΜ Γιάννης Μπουραντάς.

Ο διοικητής της ομάδας ΔΕΛΤΑ Ζάχος Καββαδίας.

Ο επικεφαλής της διμοιρίας της ΥΑΤ (πρώην ΜΑΤ) στο Κερατσίνι.

Ας μην ξεχνάμε επίσης, πως στις τελευταίες εκλογές, και με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους (επίσημα κρατικά έγγραφα), στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ, η Άμεση Δράση, η Ασφάλεια Αττικής, τα ΜΑΤ, και οι ομάδες ΖΗΤΑ, ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, η ΧΑ πήρε ποσοστό γύρω στο 50%.

Συνοψίζω όλα τα προηγούμενα:

Μεγάλο μέρος των χαμηλόβαθμων αστυνομικών όλων των τμημάτων, αλλά και ανώτεροι και ανώτατοι αστυνομικοί, διοικητές και προϊστάμενοι της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, στηρίζουν, βοηθούν ή συμπράττουν με την εγκληματική οργάνωση ΧΑ, η οποία δίνει εντολή να δολοφονηθεί ο Φύσσας. Ο Ρουπακιάς δολοφονεί τον Φύσσα παρουσία αστυνομικών και μαρτύρων, αφήνει το μαχαίρι στον τόπο του εγκλήματος και δεν προσπαθεί να διαφύγει.

Οι εχθροί της ΧΑ

Καταγγελίες που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ από το 1992:

Σε αυτό εδώ το κείμενο, με τίτλο Ένας αφελής ρωτάει για τη Χρυσή Αυγή, δείχνω, μέσα από τις επίσημες καταγγελίες που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ, ποιοι είναι οι εχθροί στους οποίους επιτίθεται η εγκληματική οργάνωση ΧΑ.

Τα θύματα των κακουργημάτων της ΧΑ, είναι οι μετανάστες, οι αριστεροί (κυρίως εξωκοινοβουλευτικών παρατάξεων), οι αντιεξουσιαστές, οι αναρχικοί, οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις.

Επίσης, στο ίδιο κείμενο, παρατηρώ ότι και για την ΕΛΑΣ αποτελούν στόχο οι μετανάστες, οι αριστεροί (κυρίως εξωκοινοβουλευτικών παρατάξεων), οι αντιεξουσιαστές, οι αναρχικοί, οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις.

Συνοψίζω, λοιπόν, και πάλι:

Μεγάλο μέρος της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, στηρίζουν, βοηθούν ή συμπράττουν με την εγκληματική οργάνωση ΧΑ, κατά των κοινών τους στόχων (μετανάστες, αριστεροί εξωκοινοβουλευτικών παρατάξεων, αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, καταλήψεις και διαδηλώσεις), η οποία ΧΑ δίνει εντολή να δολοφονηθεί ο Φύσσας. Ο Ρουπακιάς δολοφονεί παρουσία αστυνομικών και μαρτύρων, αφήνει το μαχαίρι στον τόπο του εγκλήματος και δεν προσπαθεί να διαφύγει.

Η περίφημη "Θεωρία των Δύο Άκρων"

Τί έλεγαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ:

Μέχρι πριν τη δολοφονία του Φύσσα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και έμμεσα η ΔΗΜΑΡ (με τον "τρίτο πόλο"), καθώς και οι φιλελεύθεροι, υποστήριζαν τη "θεωρία των δύο άκρων". Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η άκρα Αριστερά και η άκρα Δεξιά ταυτίζονται, καθώς αποτελούν βίαιες εκφράσεις του ολοκληρωτισμού, δηλαδή του μαύρου και του κόκκινου φασισμού. Αυτό σήμαινε, πως η Κυβέρνηση, ως "Δημοκρατικό" ή "Συνταγματικό Τόξο" ήταν το "σοβαρό" "κέντρο", που κρατούσε ίσες αποστάσεις από τα εγκλήματα των "δύο άκρων".

Μετά τη δολοφονία του Φύσσα, όμως, εν μία νυκτί, σύσσωμος ο πολιτικός (και δημοσιογραφικός) κόσμος (με την εξαίρεση κάποιων φαήλων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜΑΡ, καθώς και του τρελοΤζίμερου) αποκηρύσσει τη "θεωρία των δύο άκρων", καθώς αυτή καταρρέει κάτω από το βάρος της δολοφονίας του Φύσσα. Δεν γίνεται πλέον να συγκριθεί η "βία" της απεργίας, της κατάληψης, της αφισοκόλλησης, του γιαουρτιού και της μούτζας, με τον φόνο ανένταχτου μουσικού που γράφει τραγούδια κατά του ναζισμού, με εντολή της ΧΑ.

Τι είπε ο Δένδιας:

Την επόμενη της δολοφονίας, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε στο ΣΚΑΪ πως η ΝΔ θα φέρει τροπολογία στη βουλή, με την οποία θα διευρύνεται η έννοια της "εγκληματικής οργάνωσης" και θα περιλαμβάνει και οργανώσεις χωρίς όπλα.

Τι είπε η ΕΛΑΣ:

Χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των πολιτών της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού "εγκληματική οργάνωση που έχει ως σκοπό, με έκνομες ενέργειες, να ματαιώσει ή να αναστείλει έστω και προσωρινά την οποιαδήποτε μεταλλευτική ή άλλη δραστηριότητα της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στα εργοτάξια αυτής".

Τι είπε ο Σαμαράς:

Πρότεινε, μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, να εξαρθρωθούν και οι οργανώσεις εκείνες που ζητάνε έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ!

Συνοψίζω:

Μεγάλο μέρος της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ, στηρίζουν, βοηθούν ή συμπράττουν με την εγκληματική οργάνωση ΧΑ, κατά των κοινών τους στόχων (μετανάστες, αριστεροί εξωκοινοβουλευτικών παρατάξεων, αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, καταλήψεις και διαδηλώσεις). Η ΧΑ δίνει εντολή να δολοφονηθεί ο Φύσσας. Ο Ρουπακιάς δολοφονεί παρουσία αστυνομικών και μαρτύρων, αφήνει το μαχαίρι στον τόπο του εγκλήματος και δεν προσπαθεί να διαφύγει. Μετά τη δολοφονία και την αποκήρυξη της "Θεωρίας των Δύο Άκρων", η νέα ιδεολογική προπαγάνδα σχετίζεται με την έννοια "Εγκληματική Οργάνωση". Έννοια η οποία διευρύνεται και περιλαμβάνει πια όσους θεωρούν πως η πολιτική των μνημονίων δεν είναι λύση, όσους προτείνουν ως λύση την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, και όσους δεν συμφωνούν με τον τρόπο που γίνονται οι επενδυτικές δραστηριότητες που προωθεί η κυβέρνηση.

Με λίγα λόγια, όσοι διαφωνούν με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι εγκληματίες.

Και τώρα το εύλογο ερώτημα:

Ποιός ωφελείται τελικά από τη δολοφονία;

Σίγουρα όχι η ΧΑ, της οποίας αρκετά στελέχη και μέλη της είναι ήδη υπόδικα ή προφυλακισμένα, ενώ τα δημοσκοπικά ποσοστά της πέφτουν δραματικά.

Όπως η ΝΔ εξαφάνισε τον ΛΑΟΣ πριν τις εκλογές του 2012 και καρπώθηκε τους ψηφοφόρους του, έτσι θα εξαφανίσει και τη ΧΑ και θα υφαρπάξει τους ψηφοφόρους της στις επικείμενες εκλογές. Βέβαια, το εναπομείναν κομμάτι της ΧΑ θα "σοβαρευτεί", όπως ζήτησε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, θα μετονομαστεί, και θα συνεργαστεί και αυτό μετεκλογικά, με τη σειρά του, με τη ΝΔ.

Η κυβέρνηση επίσης, κατάφερε να σκληρύνει ακόμα περισσότερο τη στάση της απέναντι στους αντιφρονούντες, έχοντας ένα άλλοθι που λέει πως όπως κινητοποιήθηκε όλος ο κρατικός μηχανισμός και εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ, έτσι θα πράξει και με κάθε άλλη εγκληματική οργάνωση. Δίνοντας καινούρια καραμέλα στους προπαγανδιστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, αφού τους άδειασε ξαφνικά, μετά τη δολοφονία, με την αποκήρυξη της καραμέλας της "θεωρίας των δύο άκρων".

Επίσης, πριν τη δολοφονία, η απεργία και οι πορείες των καθηγητών ήταν μεγαλειώδεις, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας η συμμετοχή των καθηγητών ήταν 70-75%, ενώ σύμφωνα με την ΟΛΜΕ 90%, με συνθήματα όπως "απεργία διαρκείας" και "απεργία γενική". Την ίδια ακριβώς περίοδο των απεργιών, ανακοίνωσαν και τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας την αναστολή της λειτουργίας τους επ' αόριστον. Αν συνεχιζόταν η απεργία, και αν συμμετείχαν και άλλοι κλάδοι στη συνέχεια, όπως γιατροί και νοσηλευτές, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για την κυβέρνηση. Με τη δολοφονία, τις συλλήψεις ΧΑών και τις μη προφυλακίσεις, όλα αυτά πήγαν σε δεύτερη μοίρα. Ξεχάστηκαν οι καθηγητές, ξεχάστηκαν τα νοσοκομεία, ξεχάστηκαν και τα πανεπιστήμια. Επίσης, μεγάλωσε και ο φόβος. Δεν πρέπει να πολυμιλάμε, γιατί "είδες τί έπαθε ο Φύσσας".

Η κυβέρνηση, λοιπόν, δείχνει να είναι η μόνη ωφελημένη, και μάλιστα πολλαπλώς. Αυτό σημαίνει πως εμπλέκεται στη δολοφονία; Προφανώς και όχι. Αλλά σίγουρα της έκανε πολύ καλό.

Τέλος, θέλω να εξετάσουμε λίγο πιο προσεκτικά τον δολοφόνο.

Η περίπτωση Ρουπακιά

Το σίγουρο είναι πως ο Ρουπακιάς παίρνει κάποια εντολή από τη ΧΑ.

Παίρνει εντολή απλώς να πάει να φοβερίσει ή να "χαρακώσει"; Αν ναι, τότε γιατί χτυπάει στον θώρακα; Και μάλιστα δύο φορές; Μήπως είναι ο Ρουπακιάς παράφρων και αντί να χτυπήσει και να φύγει, όπως του είπαν, θόλωσε και σκότωσε; Τότε όμως, γιατί τέτοια κινητοποίηση της ΧΑ για να πάει εκεί ο Ρουπακιάς; Για μία αψιμαχία που θα τελείωνε με γρατζουνιές; Δεν στέκει.

Ας δεχτούμε, λοιπόν, πως η ΧΑ έδωσε εντολή στον Ρουπακιά να σκοτώσει. Γιατί το έκανε ο Ρουπακιάς μπροστά στους αστυνομικούς; Όσο άτρωτος και να αισθάνεται, όσο και να έχει αποθρασυνθεί από την ατιμωρησία, δεν μπορεί να μην ήξερε πως αν σκοτώσει μπροστά σε αστυνομικούς και μπροστά σε μάρτυρες, οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να τον συλλάβουν. Επίσης, παίρνει εντολή να σκοτώσει, φτάνει εκεί, και βλέπει αστυνομικούς. Δεν παίρνει τηλέφωνο; Δεν ζητάει να αναβληθεί η "αποστολή";

Αν πήρε τηλέφωνο, δεν του είπαν να "κάνει πίσω"; Δεν μπορεί να μην καταλάβαιναν τα "κεφάλια" της ΧΑ, όσο στόκοι και να παρουσιάζονται, τί θα σήμαινε να δολοφονήσει κάποιος δικός τους έναν Έλληνα μπροστά σε αστυνομικούς και μάρτυρες.

Αν δεν πήρε τηλέφωνο ή αν η ΧΑ του είπε να "προχωρήσει", γιατί τέτοια πρεμούρα να γίνει η δολοφονία εκείνη τη στιγμή; Ο Φύσσας δεν είχε μπράβους. Αν ήθελε ο Ρουπακιάς (ή η ΧΑ) να σκοτώσουν τον Φύσσα, θα μπορούσαν να το κάνουν κάποια άλλη στιγμή, σε κάποιο στενό, 3 μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς αστυνομικούς, χωρίς μάρτυρες, και να μην τους βρει κανείς.

Ο Ρουπακιάς είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Δεν μου φαίνεται πιθανό να αποφάσισε να πάει να σκοτώσει μπροστά σε αστυνομικούς και μάρτυρες, απλώς επειδή του είπε η ΧΑ να πάει.

Η ΧΑ μόνο να χάσει έχει από το όλο σκηνικό. Δεν μπορεί να διέταξε αυτή τη δολοφονία υπό αυτές τις συνθήκες. Τις δολοφονίες και τα πεσίματα η ΧΑ τα κάνει πάντα στα μουλωχτά.

Ή, λοιπόν, ο Ρουπακιάς είναι κάποιου είδους παράφρωνας, και, δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο, ήθελε να ηρωοποιηθεί, ή, είχε μεν εντολή από τη ΧΑ, αλλά είχε και από αλλού εντολή, από πιό ισχυρούς παράγοντες, να το φτάσει μέχρι τέρμα, με την υπόσχεση "προχώρα εσύ κι εδώ είμαστε εμείς".

"Μα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!"

Και θα πείτε, φυσικά: "Μα αυτά είναι θεωρίες συνομωσίας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα".

Και εγώ θα σας απαντήσω: Μα, έχουν ξαναγίνει: "Η επαναστατική έκρηξη του 1968 δεν περιορίστηκε στον Γαλλικό Μάη. Αγκάλιασε όλο τον κόσμο: Ιαπωνία, Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Πολωνία, Λατινική Αμερική, ΗΠΑ και, φυσικά, τη γειτονική Ιταλία.

Το Ιταλικό κράτος και οι μυστικές του υπηρεσίες το 1969, και βλέποντας πως το κίνημα των πολιτών καταφέρεται ενάντια στην κυβέρνηση, στα γραφειοκρατικά συνδικάτα, και τα κόμματα, και φοβούμενο μια επανάσταση, παίζει το τελευταίο του χαρτί: Τοποθετεί βόμβες μέσα στο πλήθος, με αποκορύφωμα τη βόμβα που εκρήγνυται στην Αγροτική Τράπεζα του Μιλάνου, στην Πιάτσα Φοντάνα, με απολογισμό 9 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Η κυβέρνηση κατηγορεί, δικάζει, "αυτοκτονεί" αναρχικούς, και μιλάει για τον "τρομοκρατικό" κίνδυνο, ενώ παράλληλα το Κομουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας μιλάει για τον "φασιστικό" κίνδυνο, και καταφέρνουν μέσω του εκφοβισμού των πολιτών να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις".

(το τελευταίο κείμενο, μέσα στα εισαγωγικά, αποτελεί σύμπτυξη του προλόγου του Βασίλη Τομανά στο έργο Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού. Συγγραφέας: Ντάριο Φό, μετάφραση: Βασίλης Τομανάς, εκδόσεις: Κατσάνος, Θεσσαλονίκη, 1987).

Πηγή

wwwdiulistirio.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ