2013-10-08 14:38:06
Φωτογραφία για Διάλογο με το ΥΠΟΙΚ ζητούν οι ωρομίσθιοι Δημοσίου, προειδοποιώντας με μέτρα
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού απευθύνουν έκκληση προς την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, να αντιμετωπίσει άμεσα τα σοβαρά ζητήματα των ωρομισθίων και να μην προχωρήσει... σε οποιαδήποτε μέτρα που θα δημιουργήσουν περισσότερες ανισότητες και θα πλήξουν τα εισοδήματα τους.

Με ανακοίνωσή τους κάνουν έκκληση στον Υπουργό Οικονομικών να καλέσει τα συνδικάτα σε κοινωνικό διάλογο, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση οι Γενικές Συνελεύσεις των Ωρομισθίων και τα αρμόδια σώματα των Συντεχνιών θα αποφασιστούν δυναμικά μέτρα.

Οι περίπου οκτώ χιλιάδες ωρομίσθιοι αναφέρουν ότι «ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής» τους όχι μόνο λόγω της άρνησης της Κυβέρνησης να συζητήσει με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και αναφορικά με τις πληροφορίες για περαιτέρω μειώσεις των εισοδημάτων των ωρομισθίων χωρίς κανένα διάλογο.


Αναφέροντας ότι έχουν συμπεριφερθεί με μεγάλη υπευθυνότητα και αποδέχθηκαν μειώσεις μισθών και ωφελημάτων αναγνωρίζοντας την ανάγκη να συμβάλουν στη σωτηρία του τόπου, οι Ωρομίσθιοι προσθέτουν ότι το Μάιο του 2012, διεξήγαν διάλογο με τον εργοδότη τους και συμφώνησαν επιπρόσθετα διαρθρωτικά μέτρα για μειώσεις και καταργήσεις ωφελημάτων κάτι που έπρεπε να εκτιμηθεί σωστά από την κυβέρνηση.

Θεωρούν παράλληλα ανεπίτρεπτο, να ενθαρρύνονται οι ωρομίσθιοι να αφυπηρετούν πρόωρα από την υπηρεσία τους και από την άλλη, εδώ και ένα χρόνο (από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα) να έχουν αφυπηρετήσει εκατοντάδες ωρομίσθιοι χωρίς να τους έχουν καταβληθεί όλα τα ωφελήματα του ταμείου προνοίας.

«Το κράτος έχει την ελάχιστη υποχρέωση να βρίσκει τον τρόπο να πληρώνει έγκαιρα τα ωφελήματα αφυπηρέτησης των ωρομισθίων εργαζομένων όπως ορθά βρίσκει τρόπο και αποζημιώνει την επόμενη μέρα της αφυπηρέτησης όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους του απασχολεί. Είναι πολιτικά απαράδεκτο και κοινωνικά άδικο, το κράτος να χρωστά για ένα χρόνο ένα πολύ μεγάλο μέρος των ταμείων προνοίας των χαμηλόμισθων εργατών. Οι περισσότεροι ωρομίσθιοι έχουν δεσμευμένα τα ταμεία τους προνοίας έναντι δανείων που συνήψαν και αφυπηρέτησαν, έχοντας υπόψη ότι θα μπορούσαν να ξοφλήσουν τα χρέη τους», αναφέρουν.

Κάνουν λόγο για σοβαρά οικονομικά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν, αφού οι περισσότεροι αποχώρησαν πρόωρα και δεν είναι ακόμη δικαιούχοι σε συντάξεις από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Αναφέρονται, τέλος, σε πολλά άλλα προβλήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο επίπεδο του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς να έχουν συζητηθεί μεταξύ των δύο πλευρών και να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις, πολλά από τα οποία συνδέονται άμεσα με την καλύτερη λειτουργικότητα και παραγωγικότητα της Δημοσίας Υπηρεσίας,

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ και ΔΕΕ ΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ