2013-10-08 16:04:03
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Aστυνομικοί στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για εμπλοκή με τη Χρυσή Αυγή
Αττική, Μανωλάδα Ηλείας, Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Κόρινθος. Είναι οι περιοχές όπου 35 Αστυνομικά Τμήματα έχουν μπει στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

80 υποθέσεις με εμπλοκή αστυνομικών στο μικροσκόπιο

Οι υποθέσεις είναι δεκάδες. Υπάρχουν 71 περιστατικά, σύμφωνα με τον συνήγορο του πολίτη, όπου οι δράστες φέρονται να έχουν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ενώ άλλα 41 όπου μέλη των σωμάτων ασφαλείας έχουν εμπλοκή.

Συνολικά είναι 80 οι υποθέσεις όπου ελέγχονται αστυνομικοί για περίεργη εμπλοκή ή συμπεριφορά σε ρατσιστικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” τα 35 αστυνομικά τμήματα έχουν μπει στο στόχαστρο και δεν αποκλείεται εκτός από την έρευνα που ήδη έχει γίνει εκεί ίσως γίνει και νέα.

Σε διαθεσιμότητα 10 αστυνομικοί

Ήδη έχουν μπει σε διαθεσιμότητα 10 αστυνομικοί. Πρόκειται για την ανθυπαστυνόμο και τον ειδικό φρουρό από τον Πειραιά που συνδέονται με τη δράση της Χρυσής Αυγής άμεσα, τον αστυνομικό από τη Ρόδο που φαινόταν να εκπαιδεύει στη μάχη σώμα με σώμα τους χρυσαυγίτες, τον πρώην διευθυντή του τμήματος ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και τους αστυνομικούς των βουλευτών Γερμενή και Μπούκουρα, όπως και ακόμη δύο αστυνομικούς σε Θεσσαλονίκη και Βόλο.


Τι γίνεται στην Αχαΐα

Στην Αχαΐα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν μέχρις στιγμής στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει εμπλοκή αστυνομικών με την «Χρυσή Αυγή». Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας, Σταύρος Τσεκούρας, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας Γνώμη τονίζει τα εξής: «Δεν υπάρχει καμία ούτε επώνυμη ούτε ανώνυμη καταγγελία μέχρις στιγμής σε βάρος αστυνομικού που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας είτε είναι μέλος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας που να εμπλέκεται σχετικά, ούτε να είναι μέλος του «πυρήνα» της οργάνωσης».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ