2013-10-08 16:17:03
Φωτογραφία για Κάθε χρόνο η άσκηση «Παρμενίωνας»
Πάρθηκε η απόφαση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Πεντάγωνο, να πραγματοποιείται η άσκηση Παρμενίωνας κάθε χρόνο και όχι... κάθε δύο έτη που γίνονταν παλαιότερα.

Βέβαια λόγω δημοσιονομικής κρίσης της Ελλάδος, η άσκηση Παρμενίωνας είχε να γίνει εδώ και τρία χρόνια.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, βλέποντας όμως τα οφέλη από την υλοποίηση του Παρμενίωνα 2013 εισηγήθηκε προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι επιβάλλεται άσκηση αυτή να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση. Εξάλλου το κόστος δεν είναι τελικά τεράστιο.

Μέχρι τώρα υπήρχε κατακερματισμός των ασκήσεων στον κάθε κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα γυμνάσια αυτά , γίνονταν χωρίς να πλησιάζουν ρεαλιστικά, θέατρα πολέμου αφού ήταν μεμονωμένα χωρίς διακλαδικότητα. Επιχειρούσε π.χ. κάπου το Πολεμικό Ναυτικό χωρίς τον κίνδυνο των εχθρικών αεροσκαφών.

Διαπιστώθηκε πως θα πρέπει αντί για τον κατακερματισμό των ασκήσεων να υπάρξει ενοποίηση. Έτσι από τη κοινή δράση τα οφέλη στην εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολλαπλά.

Και μέχρι το 2007-8 ο Παρμενίων γίνονταν σε ετήσια βάση, μετά αποφασίστηκε να γίνεται κάθε δύο χρόνια. Τώρα που εξετάστηκε εκ νέου κρίνεται αναγκαίο να γίνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο.

Το κόστος θα καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ