2013-10-10 13:46:02
Φωτογραφία για Προθεσμία ν' απολογηθεί την Τρίτη πήρε ο Ρουπακιάς
Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο άνθρωπος που παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης ενώπιον των δύο αρμόδιων για εγκλήματα διαφθοράς ανακριτών. Το απόγευμα εισάγεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, προς συζήτηση και διατύπωση γνώμης, το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας τριών βουλευτών της Χ.Α.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς κατά τη μεταγωγή του στον ανακριτή 10/10/2013 Φωτ.: Ορέστης Σεφέρογλου

Με την απολογία του Γ.Ρουπακιά αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της ανάκρισης. Σε αντίθεση με ό,τι αρχικά υποστήριξε, φαίνεται ότι στοιχεία δείχνουν εμπλοκή του στη δομή της οργάνωσης και πιθανώς σε άλλες ανάλογου τύπου επιθέσεις. Ο Γ. Ρουπακιάς -που είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- κλήθηκε από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.


Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένονται κι άλλες συλλήψεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η δικογραφία για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης-που αριθμεί τουλάχιστον 6.000 σελίδες-θα συνενωθεί με άλλες υποθέσεις που ερευνά η Δικαιοσύνη, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέρασμα.

Εν τω μεταξύ, εκκρεμεί το ζήτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας -ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις- σε βάρος βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά και η περαιτέρω διερεύνηση για την πράξη του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης εισάγεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, προς συζήτηση και διατύπωση γνώμης, το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα για την πράξη της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διεύθυνσής της.

Οι ανακριτικές αρχές ζητούν την άδεια της Βουλής προκειμένου να απαγγείλουν στους τρεις βουλευτές κατηγορία για εγκληματική δράση, όχι μόνο στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος, ιδίως μέσω προπαρασκευαστικών πράξεων που τείνουν να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας, αφού ακούσει τους βουλευτές των οποίων ζητείται η άρση της ασυλίας -εφόσον αυτοί επιθυμούν να προσέλθουν- θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ή μη της ασυλίας.

Η Βουλή θα συνδράμει το έργο των ανακριτικών αρχών, επισπεύδοντας τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Ως εκ τούτου, αναμένεται να εγγραφεί άμεσα στην Ημερήσια Διάταξη για συζήτηση ώστε η Ολομέλεια να λάβει απόφαση. Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας είναι μυστική και διεξάγεται με κάλπη.

Πηγή: enet
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ