2013-10-10 16:42:06
Φωτογραφία για Αρχαία Ολυμπία: Βεβήλωσαν τάφο στο νεκροταφείο Φλόκα
Για τρίτη φορά στην «ιστορία» του οικογενειακού τάφου του Νίκου Παπαβασιλείου από το Φλόκα, σημειώθηκαν βανδαλισμοί, που προσβάλουν τους νεκρούς και πληγώνουν τις μνήμες. Όπως κατήγγειλε ο κ. Παπαβασιλείου, ένα πρωινό πρόσφατα, επισκεπτόμενος το νεκροταφείο του χωριού για να ανάψει το καντήλι των γονέων του, βρήκε τη μαρμάρινη πλάκα που φέρει σκαλισμένα τα ονόματα των προπάππων του, της μητέρας και του πατέρα του, σπασμένη… Στο χώμα αλλά σπασμένη.

«Πριν από χρόνια είχαν σπάσει τον σταυρό από τον τάφο του πατέρα μου. Τότε είχαμε στεναχωρηθεί και η μητέρα και εγώ με τα αδέρφια μου. Αργότερα επιλέξαμε να φυτέψουμε δύο κυπαρίσσια δίπλα στον τάφο. Για πολύ καιρό κάποιοι πήγαιναν και τα έβγαζαν, φυτεύαμε ξανά, τα έβγαζαν πάλι και τελικά έμεινε ένα. Πρόσφατα βρήκα την μαρμάρινη πλάκα που είναι σκαλισμένα τα ονόματα των μελών της οικογένειάς μου που έχουν ταφεί εκεί, σπασμένη. Κάποιοι βεβήλωσαν τον χώρο που είναι ιερός για μένα, χωρίς να μπορώ να καταλάβω τα κίνητρά τους. Γιατί προέβησαν σε μια τέτοια πράξη».

Σε μια σύντομη αυτοψία στο χώρο δεν διαπιστώσαμε κάποιο άλλο βανδαλισμό σε άλλο τάφο και ο ίδιος ο κ. Παπαβασιλείου, χαρακτήρισε το περιστατικό μεμονωμένο, μόνο στον τάφο της οικογένειάς του. Όπως και να έχει τα «γιατί» προέβησαν οι άγνωστοι δράστες σε μια τέτοια πράξη και πάλι στο ίδιο μνήμα, παραμένουν αναπάντητα Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ