2013-10-10 18:31:53
Φωτογραφία για Τα πολλά πλεονεκτήματα και το μειονέκτημα... Σκέψεις αναγνώστη
Είναι πολλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας που σου δίνουν το δικαίωμα να πιστεύεις ότι υπάρχει λύση στο αδιέξοδο που έχουμε περιέλθει. Πρώτα από όλα η γεωγραφική θέση της Χώρας μας καθώς ως σταυροδρόμι τριών Ηπείρων πάντα θα αποτελεί μέρος εμπορικής ανάπτυξης.

Επίσης το μικροκλίμα της χώρας μας που την κατατάσσει στην κορυφή των χωρών με της δυνατότητες παραγωγής πληθώρας αγροτικών προϊόντων και ζωικών ειδών διατροφής. Η ιστορία και ο πολιτισμός της χώρας μας είναι μοναδικοί παγκοσμίως οπότε λόγια του στυλ θα καταντήσουμε Ουγκάντα με όσο σεβασμό τρέφω για τη συμπαθής Αφρικανική χώρα είναι το λιγότερο ύποπτα. Εάν συνεχίσουμε θα βρούμε δεκάδες ακόμα συγκριτικά πλεονεκτήματα π.χ τουρισμός, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, υπέδαφος που κατατάσσουν τη χώρα μας σχεδόν μοναδική περίπτωση Χώρας που θα μπορούσε να αποτελεί ένα πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας. Μια χώρα που όχι μόνο δε θα χρειαζόταν δανεικά αλλά θα αποτελούσε τον επίγειο παράδεισο
. Και ενώ και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι ο μονόδρομος που ακολουθούμε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό δεν έχει βρεθεί ούτε ένας από τους κυβερνώντες όχι να βάλει όπισθεν προς άλλη κατεύθυνση αλλά ούτε καν να πατήσει φρένο. Σαν ναρκωμένοι υπομένουμε πλήθος εξευτελισμών από ανθρώπους που αν ανατρέξεις στην ιστορία θα αντιληφτείς πως μόνο ως σύμμαχοι δεν μας στάθηκαν από παλαιά ως το πιο πρόσφατο παρελθόν. Έχουμε αφεθεί και ελπίζουμε στη συμπόνια τους και μόνον και πως αλλιώς όταν από τα πιο επίσημα χείλη ακούμε φωνές του στυλ αν δεν ήταν η Τρόικα θα είχαμε καταστραφεί κ.ο.κ. Το μεγαλύτερο και εγκληματικό λάθος που γίνεται στη Χώρα μας ήταν είναι και θα είναι πως τα πάντα καθορίζονται και αποφασίζονται σε σχέση με και από τους έξω. Ενώ χώρες με φτωχή ιστορία ενεργούν και πορεύονται με σημάδι την ύπαρξη της χώρας τους π.χ Αμερική εμείς εδώ από το 21 και μετά πορευόμαστε βάση των εκ εξωτερικού ερχόμενων φίλων. Ενώ στο εξωτερικό η λέξη φιλέλληνας αναφέρεται σε αυτόν που είναι συμπαθής προς τη χώρα μας το φιλορώσος και φιλογάλλος σημαίνει ότι ακολουθώ χωρίς κρίση αυτά που μου υποδεικνύει ο εκάστοτε ‘’φίλος’’. Ήταν τόσο μεγάλη η μανία μας προς τους ξενόφερτους φίλους που προτιμήσαμε να πολεμήσουμε με λύσσα αδερφούς παρά να τους δυσαρεστήσουμε. Και αν στην ιστορία το μόνο καθησυχαστικό ήταν ότι τουλάχιστο εν καιρώ πολέμου ο Έλληνας γινόταν και πάλι αδερφός και έβαζε στην άκρη ότι θεωρητικώς τον χώριζε το πιο ανησυχητικό είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδος αυτό δε συμβαίνει, γιατί αν δεν το πήρατε χαμπάρι εδώ και καιρό είμαστε σε πόλεμο.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ