2013-10-16 13:43:04
Φωτογραφία για Το σχέδιο του Αβραμόπουλου για να εμποδίσει την διείσδυση της Χρυσής Αυγής στον Στρατό
Η τελευταία απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την επαναφορά των αρμάτων μάχης και των αεροσκαφών στις παρελάσεις έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση, ωστόσο φαίνεται πως αποτελεί... μέρος ενός γενικότερου σχεδίου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να εκτονώσει αν όχι να εκλείψει τις ακραίες φωνές στο στράτευμα.

Πριν περίπου ένα μήνα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διέταξε τα Επιτελεία προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ύπαρξη «σταγονιδίων» της Χρυσής Αυγής μέσα στο στράτευμα. Η έρευνα ολοκληρώθηκε μια εβδομάδα αργότερα και οι Αρχηγοί ενημέρωσαν τον υπουργό ότι δεν παρατηρήθηκε κάτι το αξιοπερίεργο.

Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν εφησύχασε και προχώρησε σε μια σειρά από πράξεις υψηλού συμβολισμού προκειμένου να διασφαλίσει το αξιόμαχο και το φρόνημα των στελεχών που υπηρετούν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.


Η πρώτη ήταν η στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων 2013», η οποία λόγω του μεγάλου οικονομικού κόστους είχε να πραγματοποιηθεί εδώ και τρία χρόνια και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στον Έβρο και τη Λέσβο. Τα αποτελέσματα της άσκησης είναι εμφανή μεταξύ των στελεχών καθώς η απογοήτευση και η αβεβαιότητα για το μέλλον αντικαταστάθηκε από την αναπτέρωση του ηθικού και τη βεβαιότητα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, εφόσον κληθούν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην οποιαδήποτε απειλή. Η συγκεκριμένη άσκηση είχε διεθνή απήχηση και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το υπουργείο, τόσο την ικανότητα όσο και την ετοιμότητα του Εθνικού Αμυντικού μας συστήματος στο σύνολό του. Πρέσβεις και ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι που βρέθηκαν επί τόπου στις ασκήσεις εντυπωσιάστηκαν και μετέφεραν τα δικά τους μηνύματα στις ηγεσίες των χωρών τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας.

Το δεύτερο στοιχείο είχε να κάνει με την συμμετοχή των τεθωρακισμένων και των αεροσκαφών στις στρατιωτικές παρελάσεις. Σε αυτό, ο κ. Αβραμόπουλος ακολουθεί πιστά το δόγμα ότι «πολιτική είναι διαχείριση των συμβόλων» και εκτίμησε πως η απόφασή του, παρά το φαινομενικό πολιτικό κόστος, θα λειτουργούσε ευεργετικά τόσο για το στράτευμα όσο και για τους πολίτες, που ματαίως προσπαθούσαν να βρουν διέξοδο στις εθνικιστικές κορώνες της Χρυσής Αυγής.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε να επισκέπτεται πλήθος στρατιωτικών μονάδων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις Επίλεκτες Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων όπως πχ. η Μονάδα Ειδικών Καταστροφών. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να δώσει μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία βρίσκεται κοντά στο στράτευμα και δεν αφήνει κανέναν να το επηρεάσει για να αλιεύσει ψήφους- κάτι που έκανε συστηματικά η Χρυσή Αυγή αλλά και άλλοι ακροδεξιοί σχηματισμοί.

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία έχει η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, συνοδεία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, στη ναυτική άσκηση «Πυρπολητής» που θα γίνει στην περιοχή του Αργοσαρωνικού. Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που πρωθυπουργός παρακολουθεί από κοντά ναυτική άσκηση στο Αιγαίο. Η κίνηση αυτή έχει τη δική της σημειολογία, επισημαίνουν συνομιλητές του πρωθυπουργού, εκτιμώντας πως με αυτό τον τρόπο η πολιτική ηγεσία επιχειρεί να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις στο στράτευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koolnews.gr, οι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση δεν πρόκειται να σταματήσουν καθώς η ηγεσία του υπουργείου εκτιμά πως οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν πολύ ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας για να αφεθεί να διολισθήσει σε πολιτικά κέντρα που καπηλεύονται το πατριωτικό τους αίσθημα.
koolnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ