2013-10-16 20:20:52
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ανακοινώθηκε συμφωνία στη Γερουσία
Προς υποχώρηση κινούνται οι Ρεπουμπλικανοί

Αναλυτές θεωρούν ότι η Βουλή θα καταφέρει να ψηφίσει το σχετικό σχέδιο, κυρίως με τις ψήφους της μειοψηφίας των Δημοκρατικών και την ανοχή των μετριοπαθών Ρεπουμπλικανών.Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία σε συμβιβαστικό σχέδιο για τον προϋπολογισμό και την αύξηση του ορίου του κρατικού χρέους ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας και γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, Χάρι Ρέιντ.

Το σχέδιο επεκτείνει το ομοσπονδιακό όριο κρατικού δανεισμού έτσι ώστε οι ΗΠΑ να μπορούν να δανείζονται έως και τις 7 Φεβρουαρίου, ενώ ανοίγει και πάλι τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Περιλαμβάνονται, επίσης, σχετικά μικρές αλλαγές σε ό,τι αφορά το νόμο Ομπάμα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το συμβιβαστικό νομοσχέδιο αναμένεται να έλθει πρώτα για ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.


Αναλυτές θεωρούν ότι η Βουλή θα καταφέρει να ψηφίσει το σχετικό σχέδιο, κυρίως με τις ψήφους της μειοψηφίας των Δημοκρατικών και την ανοχή των μετριοπαθών Ρεπουμπλικανών.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η Βουλή να υποστηρίξει ομόθυμα το συμβιβαστικό σχέδιο, δεδομένου ότι οι προσπάθειες της, με επικεφαλής τον ρεπουμπλικανό πρόεδρό της, Τζον Μπένερ, να επιβάλει στην κυβέρνηση Ομπάμα περικοπές δαπανών, ειδικά στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, δεν τελεσφόρησαν.

EURONEWSGREEK

ΗΠΑ: Θρίλερ στο παρασκήνιο για την άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου

 

Σχετικές δηλώσεις έκανε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο βουλευτής των Ρεπουμπλικανών και εκ των ηγετικών προσωπικοτήτων του κόμματος στο Κογκρέσο, Κέβιν Μπρέιντι. Οι ηγέτες της Γερουσίας δούλεψαν ολόκληρη τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη για να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία η οποία θα μπορούσε να κερδίσει την ψήφο και της Βουλής.

Μέσα στο κλίμα πυρετωδών διαβουλεύσεων του Κογκρέσου, ωστόσο, οι αγορές είχαν στείλει μήνυμα κινδύνου για υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσουν το ανώτατο όριο δημοσίου χρέους τους, το οποίο σήμερα καθορίζεται στα 16,7 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι την Πέμπτη, ώστε να μην αναγκαστούν να κηρύξουν στάση πληρωμών.

http://www.naftemporiki.gr/story/716605
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ