2013-10-17 20:48:04
Φωτογραφία για Για το ΥΠΕΞ της Ρωσίας δεν είναι αρκετή η συγνώμη της Ολλανδίας για το περιστατικό με το Ρώσο διπλωματη
ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ - Κλιμακώνεται η διαμάχη Ρωσίας-Ολλανδίας

Η Ρωσία δεν θεωρεί εξαντλητική τη συγνώμη της Ολλανδίας για την κατάσταση που συνέβη στο διπλωμάτη Ντμίτρι Μποροντίν σε αυτή τη χώρα και υπολογίζει σήμερα Πέμπτη να λάβει οριστικές απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις.ο Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

«Η διαμορφωμένη κατάσταση δεν ικανοποιεί τη ρωσική πλευρά, διότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αντίδραση στα θέματα που έχουν τεθεί από μέρους μας», - είπε σε συνέντευξη Τύπου ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

Εννοείται η αυστηρή τιμωρία των ενόχων της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και η αποζημίωση της οικογένειας του παθόντος διπλωμάτη για την υλική και ηθική βλάβη.

 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/news/2013_10_17/246865628/

ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ - Κλιμακώνεται η διαμάχη Ρωσίας-Ολλανδίας 


Κλιμακώνεται επικίνδυνα η διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ολλανδίας, μετά και τον ξυλοδαρμό Ολλανδού διπλωμάτη από αγνώστους στο διαμέρισμά του στη Μόσχα.

Μία μόλις εβδομάδα αφότου Ρώσος διπλωμάτης στην Ολλανδία δέχτηκε ανάλογη επίθεση... Σύμφωνα με πηγές της ρωσικής αστυνομίας, ο Ολλανδός διπλωμάτης δήλωσε ότι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμά του, χτυπώντας τον και αφήνοντας «μια καρδιά με τα γράμματα LGBT» στον τοίχο.

Το LGBT είναι ένα αρκτικόλεξο από τις λέξεις λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικοί και τρανσέξουαλ. Επίθεση που μοιάζει με αυτή κατά του Ρώσου διπλωμάτη στη Χάγη, ο οποίος επίσης είχε χτυπηθεί από ενόπλους που εισέβαλαν στο σπίτι του, μπροστά στα παιδιά του. Τότε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε απαιτήσει από την Ολλανδία «συγγνώμη» για την επίθεση.

Τώρα, εκφράζει λύπη για το πανομοιότυπο συμβάν και δεσμεύεται ότι οι δράστες θα βρεθούν και θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε πάντως τον Ρώσο πρεσβευτή για εξηγήσεις, σε ένα ακόμα επεισόδιο της διπλωματικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Αντιπαράθεση που ξεκίνησε με τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών από τη Ρωσία σε ακτιβιστές της Greenpeace, με αποτέλεσμα η Ολλανδία να κινήσει νομικές διαδικασίες. Και μάλλον δεν τελειώνει εδώ  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113131609
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ