2013-10-17 23:03:05
Φωτογραφία για Την εκπόνηση πολιτικής για τους Ρομά ζήτησε από την ΕΕ ο Φιγιόν
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν κάλεσε σήμερα από τις Βρυξέλλες την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει μια «συνολική πολιτική για το θέμα των Ρομά», η οποία θα περιλαμβάνει «αξιόπιστες δράσεις» για την ενσωμάτωσή τους «στις χώρες καταγωγής».

«Τι περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα; (…) Να προτείνει μια συνολική πολιτική για το θέμα των Ρομά, με αξιόπιστες δράσεις, δηλαδή, ελεγχόμενες, για την ενσωμάτωσή τους στις χώρες καταγωγής, τις ανταλλαγές πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών και μια ενισχυμένη συνεργασία στους τομείς της δικαιοσύνης και της αστυνόμευσης», δήλωσε ο Φιγιόν.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στην πρόσφατη τραγωδία στα ανοικτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, όπου εκατοντάδες μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν τα πλοιάρια που τους μετέφεραν ναυάγησαν, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να «επανεξετάσει τα σύνορά της», διότι «κάθε φορά που σημειώνεται ένα τέτοιο δράμα στις ιταλικές ακτές, καταρρέει λίγο από το ευρωπαϊκό ιδεώδες».

Ο Φιγιόν πρόσθεσε ότι πρέπει να «ενισχυθούν οι προσπάθειες» για μια μεταναστευτική πολιτική, κυρίως ορίζοντας «ένα ευρωπαϊκό δίκαιο περί ασύλου».
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εφές-Αρμάνι Μιλάνο 87-67
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εφές-Αρμάνι Μιλάνο 87-67
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ