2013-10-18 00:18:06
Φωτογραφία για Πληρώνουν τα πληρωμένα από το ΕΣΠΑ οι γονείς σε παιδικούς σταθμούς του Ηρακλείου !
Αγανακτισμένοι με την τακτική ιδιωτικών παιδικών σταθμών του Ηρακλείου είναι οι γονείς των μικρών παιδιών που φοιτούν στις δομές καθώς από το ...

πουθενά καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να αγοράσουν γραφική ύλη δαπάνη η οποία καλύπτεται από το ΕΣΠΑ !

Όπως καταγγέλλει στο prismanews.gr γονέας το παιδί του οποίου κληρώθηκε σε παιδικό σταθμό ΕΣΠΑ του Ηρακλείου πριν από μερικές ημέρες πήρε στα χέρια του μια λίστα που περιλαμβάνει διάφορα αντικείμενα γραφικής ύλης για τα οποία καλείται να πληρώσει από την τσέπη του τη στιγμή που όπως είναι γνωστό το ΕΣΠΑ καλύπτει για κάθε παιδί δαπάνες 100 ευρώ για γραφική ύλη.

Από τον παιδικό σταθμό μας είπαν ότι θα πρέπει να αγοράσουμε εμείς τα πράγματα που μας έδωσαν σε λίστα τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι αυτά καλύπτονται από το ΕΣΠΑ. Τα αντικείμενα που περιλαμβάνονται στη λίστα κοστίζουν περισσότερα από 100 ευρώ που πρέπει να πληρώσουμε ! αναφέρει ενώ συμπληρώνει


Όταν ρώτησα τι θα μου απαντούσε το υπουργείο Παιδείας αν ρωτούσα αν θα πρέπει να πληρώσω η απάντησή τους ήταν ότι το υπουργείο θα μου έλεγε να μην τα πληρώσω. Οι ίδιοι ωστόσο μου είπαν πως δεν με υποχρεώνει κανείς να τα αγοράσω αλλά στην περίπτωση που δεν θα τα αγοράσω όπως μου είπαν το παιδί μου δεν θα έχει την ίδια μεταχείριση με τα παιδιά που θα έχουν αγοράσει τη γραφική ύλη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό με εξόργισε συμπληρώνει. Προφανώς το ποσό αυτό που δικαιολογεί το ΕΣΠΑ δεν είναι αρκετό αλλά είναι τουλάχιστον άσχημο αυτό που συμβαίνει.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος ήρθε σε επαφή με γονείς άλλων παιδιών που επίσης κλήθηκαν να πληρώσουν τη γραφική ύλη σημειώνοντας ότι όλοι οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί του Ηρακλείου που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ κοινοποίησαν αντίστοιχες λίστες στους γονείς. Παράλληλα όσον αφορά στην περίφημη ... λίστα αυτή περιλαμβάνει αντικείμενα που εξέπληξαν ακόμα και τους υπαλλήλους του βιβλιοπωλείου που απευθύνθηκε ο Ηρακλειώτης πατέρας σχολιάζοντας πως όλα αυτά είναι για παιδί δημοτικού και όχι για ένα παιδάκι μόλις ... 2 ετών !
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μικτές τάσεις στη Wall Street
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μικτές τάσεις στη Wall Street
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ