2013-10-18 08:53:04
Φωτογραφία για Το ζευγάρι στο μηχανάκι δεν έκανε βόλτα... Έκλεβε τσάντες γυναικών!
Ο 30χρονος και η 29χρονη συνελήφθησαν έκαναν τις κλοπές τουλάχιστον τους τελευταίους τρεις μήνες, στο ευρύτερο Πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και τα χρήματα που "κέρδισαν" από αυτές, ξεπερνούν τις 7.000 ευρώ!

Εξιχνιάστηκαν 28 περιπτώσεις αρπαγών τσαντών σε βάρος γυναικών.

Το ζευγάρι εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες βράδυ, στην περιοχή της Ξηροκρήνης από δικυκλιστές αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και σε βάρος των δύο, σχηματίζεται δικογραφία για "Σύσταση συμμορίας για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» και «αποδοχή-διάθεση προϊόντων εγκλήματος".

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δυο τους από τον Αύγουστο του 2013 έως και την 16-10-2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τις αρπαγές τσαντών από γυναίκες,

ενώ έθεταν σε αρκετές περιπτώσεις σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των γυναικών.

Συγκεκριμένα, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, το ανδρόγυνο, φορώντας κράνη και χρησιμοποιώντας το μηχανάκι, έκανε:


18 αρπαγές τσαντών και 2 απόπειρες,

7 αρπαγές τσαντών και 1 απόπειρα, κατά την διάρκεια των οποίων προκλήθηκαν σωματικές βλάβες σε βάρος των γυναικών.

Εκτός από τα χρήματα, οι τσάντες είχαν μέσα πλήθος τραπεζικών καρτών, κινητών τηλεφώνων, εγγράφων, αξεσουάρ και προσωπικών αντικειμένων των θυμάτων.

Σε έρευνα που έγινε σε αποθηκευτικό χώρο του 30χρονου καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

8 γυναικείες τσάντες – πορτοφόλια,

Πλήθος δακτυλιδιών, ρολογιών χειρός και αξεσουάρ,

6 κράνη μηχανής,

5 ζευγάρια γάντια,

5 μπουφάν,

6 USB sticks,

1 πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και

1 κινητό τηλέφωνο.

Μέρος των κατασχεθέντων αναγνωρίσθηκε από τα θύματα και θα τους επιστραφούν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ