2013-10-18 10:43:10
Φωτογραφία για Υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν ο Α. Τσίπρας
Εικόνα ιστολογίουΤου Αιμίλιου Περδικάρη

Την υποψηφιότητά του ως πρόεδρος της Κομισιόν, ενόψει ευρωεκλογών, «κλειδώνει» σήμερα στη Μαδρίτη ο Αλ. Τσίπρας.

Στη σύνοδο του προεδρείου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην οποία θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να επισφραγιστεί η απόφαση της υποψηφιότητάς του που είχε συζητηθεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Στη σύνοδο του κόμματος το Δεκέμβριο, θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις, ενώ ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να «οργώσει» την Ευρώπη, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Την ενημέρωση έκανε ο ίδιος χθες στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι έως τη στιγμή εκείνη η Κουμουνδούρου δεν επιβεβαίωνε (αλλά και δεν διέψευδε) την πληροφορία.

Ο λόγος για τον οποίο επελέγη ο κ. Τσίπρας από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι ότι αποτελεί τον αρχηγό του κόμματος με τη μεγαλύτερη εκλογική επιρροή σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., ενώ συμβολικό χαρακτήρα έχει και το αντιμνημονιακό προφίλ του.


Η έγκριση της υποψηφιότητας Τσίπρα ήταν ομόφωνη από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις από στελέχη του κόμματος, ενώ και ο ίδιος ήταν επιφυλακτικός – κυρίως λόγω των υποχρεώσεων που θα έχει επί πέντε μήνες, περιοδεύοντας ανά την Ευρώπη.

Στην Πολιτική Γραμματεία, εξάλλου, συζητήθηκαν και τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, με την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και πως τα νέα μέτρα είναι ήδη συμφωνημένα. Εκφράστηκε, επίσης, η άποψη ότι μπορεί να επιχειρηθεί εκλογικός αιφνιδιασμός ή ακόμη και προσπάθεια σχηματισμού «τεχνοκρατικής» κυβέρνησης, με άλλο πρωθυπουργό.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1891740

Πηγή:www.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα έδειξε όλα η Καλλιμούκου!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα έδειξε όλα η Καλλιμούκου!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ