2013-10-22 16:46:07
Φωτογραφία για «ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ»  -  Γεωργιάδης: «Γιατρός που επιμένει σε συγκεκριμένο φάρμακο είναι ύποπτος»
«Γιατρός που επιμένει σε συγκεκριμένο φάρμακο είναι ύποπτος», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο θέμα των φαρμάκων και, ειδικότερα, των γενοσήμων.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο θέμα της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος αγοράς πρωτοτύπων φαρμάκων, που ισχύει από χθες, λέγοντας:

«Στο θέμα των γενοσήμων ξεκαθαρίστηκαν όλα. Όλοι μας θα πάμε στο νοσοκομείο για να γίνουμε καλά. Στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο γενόσημα. Το 70% των φαρμάκων στα νοσοκομεία είναι γενόσημα. Πώς γίνεται να μη μας κάνουν όταν είμαστε έξω;».

Και πρόσθεσε: «Η θεραπευτική αγωγή θα δίνεται μέσω θεραπευτικών πρωτοκόλλων», τονίζοντας ότι «γιατρός που επιμένει σε συγκεκριμένο φάρμακο είναι ύποπτος».

«Έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε όλοι σελίδα. Και οι γιατροί. Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα χωροφύλακα σε κάθε ιατρείο», τόνισε μιλώντας ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή και ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, ο οποίος επισήμανε: «Το πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει πρόβλημα να σταθεί στα πόδια του και ψάχνονται λύσεις και επιβαρύνεται ο ασθενής. Τον καταλαβαίνω τον υπουργό. Υπάρχει διαφορετική σχέση γιατρού ασθενή».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113134960
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ