2013-10-22 16:57:24
Φωτογραφία για Οι 10 μεγαλύτεροι παραγωγοί γενόσημων παγκοσμίως
Από ygeia360

Το καυτό θέμα των γενόσημων φαρμάκων, δεν απασχολεί μόνον τη χώρα μας. Η αλήθεια είναι ότι η μπίζνα των γενόσημων αυξάνεται μέρα με τη μέρα και χρόνο με το χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2012, το 84% των συνταγών ανά τον κόσμο αφορούσαν γενόσημα φάρμακα.

Η εξάπλωσή των γενόσημων, αφορά βέβαια πρωτίστως τις αναδυόμενες οικονομίες, αλλά τελευταία και τις οικονομίες της Ευρώπης και της Αμερικής, οι οποίες ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους εξοικονόμησης πόρων για τις πιεσμένους προϋπολογισμούς τους.

Τα παραπάνω γεγονότα είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν σαρωτικές αλλαγές στο επιχειρηματικό τοπίο των παραγωγών γενόσημων, με τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις να διαδραματίζονται με ταχύτατο ρυθμό.

Βεβαίως, η εφαρμογή των κανόνων εισόδου των γενόσημων ανά τον κόσμο, είναι διαφορετικές. Στη Ν. Αφρική π.χ., για να πουληθεί κάποιο φάρμακο, θα πρέπει να παράγεται εκεί, ενώ στη Ρωσία, η νομοθεσία απαιτεί από τους ξένους παραγωγούς φαρμάκων να δημιουργήσουν κοινοπραξία με κάποιο τοπικό παραγωγό. Μήπως αυτή θα ήταν και η λύση των προβλημάτων για τη προστασία της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας;


Ακολουθεί ο πίνακας με τους μεγαλύτερους παραγωγούς γενόσημων παγκοσμίως βάσει τζίρου. Τα νούμερα έχουν προέλθει από τους ισολογισμούς του 2012, ενώ για την εταιρία HOSPIRA, η οποία δεν ανακοινώνει ξεχωριστά τις πωλήσεις γενόσημων, τα στοιχεία έχουν προέλθει από το EvaluatePharma's 2013 World Preview.

Πηγή: FiercePharma
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ