2013-10-22 18:09:06
Φωτογραφία για Ρέθυμνο: Επιστολή – παρέμβαση της Μ. Λιονή για το κλείσιμο του ΙΚΑ Περάματος
Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση και στον Διοικητή ΙΚΑ – ΕΤΑΜ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης... Ρεθύμνου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την απόφαση να διακοπεί η λειτουργία του ΙΚΑ Περάματος:

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Διοικητή,

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας εκφράσω τη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την απόφασή σας να διακόψετε τη λειτουργία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Περάματος, παρά τις προ μερικών μηνών διαβεβαιώσεις σας περί του αντιθέτου.

Όπως καλά γνωρίζετε το παράρτημα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Περάματος εδρεύει στην πολυπληθέστερη επαρχία του Ρεθύμνου και εξυπηρετεί πλέον των 30.000 κατοίκων, επιχειρήσεις και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, σε μια ακτίνα που καλύπτει όχι έναν αλλά δυόμιση καλλικρατικούς Δήμους (Δήμο Μυλοποτάμου, Δήμο Ανωγείων και ένα τμήμα του Δήμου Ρεθύμνης). Επιπλέον το παράρτημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Περάματος εξυπηρετεί πληθώρα κατοίκων και ασφαλισμένων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, οι οποίες απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η λειτουργία του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Περάματος ανταποκρίνεται πλήρως στην αποστολή του και η αναστολή αυτής θα δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων στην τοπική κοινωνία, αλλά και στο ΙΚΑ Ρεθύμνου, που θα κληθεί να ανταποκριθεί σε πολύ μεγαλύτερο φόρτο εργασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων ασφαλισμένων του Νομού.

Πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε πως η προτεινόμενη αναδιοργάνωση στο Νομό με την κατάργηση του μοναδικού παραρτήματος αντίκειται στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και ασφαλώς δεν πληροί κανένα από τα κριτήρια, που έχετε θέσει αναφορικά στην ορθολογική αναδιάρθρωση της υφιστάμενης οργανωτικής δομής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Αναμένουμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημά μας.

Με εκτίμηση,

Μαρία Λιονή

Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ