2013-10-25 18:24:11
Φωτογραφία για Η Ελλάδα του καπνίσματος και η Ισπανία της κοκαΐνης
Εναν άκρως διαφορετικό ταξιδιωτικό οδηγό δημιούργησε αμερικανική ιστοσελίδα παρουσιάζοντας με τη βοήθεια του παγκόσμιου χάρτη τα πιο ασυνήθιστα πράγματα στα οποία είναι καλύτερη η κάθε χώρα, με την Ελλάδα να έχει την αρνητική πρωτιά της πρωταθλήτριας στο κάπνισμα.

Από τα ποσοστά γεννήσεων μέχρι τις πιθανότητες να χτυπήσει κάποιον κεραυνός, ο χάρτης είναι βασισμένος σε στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέσω διαδικτύου από καθ' όλα έγκυρες πηγές, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, μέχρι και το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Σχεδιασμένος από την ιστοσελίδα Doghouse Diaries, ο χάρτης δείχνει σε ποιον τομέα ηγείται κάθε χώρα του υπόλοιπου κόσμου.

Μπορεί έτσι στο άκουσμα της λέξης Περού να γεννιούνται στο μυαλό μας εικόνες μνημείων των Ινκας, όμως σύμφωνα με τον χάρτη, η χώρα είναι μακράν η καλύτερη στο sandboarding, δηλαδή στο σερφ σε αμμόλοφους. Η Ισπανία, από την πλευρά της, φημίζεται για κάτι εντελώς αρνητικό, όπως η χρήση κοκαΐνης, η Νέα Ζηλανδία για την εκτροφή προβάτων και το ράγκμπι, και οι ΗΠΑ για την υπερκατανάλωση χοτ ντογκ.


Οι καλύτεροι οικογενειάρχες ζουν στη Χιλή, χώρα με τα χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίων, ενώ ο λαός με την πιο ενισχυμένη οικονομική συνείδηση είναι αυτός του Τσαντ, όπου γίνεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Η Κόστα Ρίκα ηγείται σε θέματα ευτυχίας, τη στιγμή που οι κάτοικοι της Ιρλανδίας απολαμβάνουν την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο. Αρνητικές πρωτιές καταγράφει ο χάρτης για τη Βρετανία και το Τουρκμενιστάν, που ηγούνται σε αριθμό φασιστικών κινημάτων και διαφθοράς αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά θέματα φυσικών καταστροφών, στο Μεξικό έχουν καταγραφεί τα περισσότερα περιστατικά τραυματισμών από κεραυνούς και στον Καναδά οι περισσότερες προσκρούσεις αστεροειδών, τη στιγμή που στο Καμερούν βρίσκονται οι πιο επικίνδυνες λίμνες στον κόσμο.

Ελλάδα: περισσότεροι καπνιστές

Ιταλία: αγώνες UEFA

Λετονία: μεγαλύτερος γυναικείος πληθυσμός

Ονδούρα: περισσότερες δολοφονίες

Βραζιλία: περισσότεροι τίτλοι Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA

Γερμανία: παραλίγο νίκες Παγκοσμίου Κυπέλλου

Πηγή: espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ